dilluns, 19 de juny del 2017

PROJECTE ORENETES. CENS DE NIUS 2017

Un any més els alumnes de 1r d'ESO, en el marc de la matèria de Ciències Naturals Biologia, han fet l'inventari dels nius d'oreneta cuablanca, Delichon urbica, dels carrers cèntrics del nucli urbà propers a l'institut. 
La novetat és que estem en obres i que hem fet un seguiment des del seu inici. Vam parlar amb els responsables de l'obra i han tingut en compte que no havien de tocar-los en època de cria ni barrar el pas amb xarxes protectores. Si compareu les fotos d'aquest any veureu que s'han canviat unes finestres i que s'han desplaçats els nius artificials al voladís de sota la teulada. 

Notícia i fotos de l'anys passat i i anteriors, clica AQUÍ.

És un projecte d'ApS (Aprenentatge Servei) donat que els alumnes practiquen un procediment científic i les dades es publiquen en la web de l'Institut Català d'Ornitologia del Projecte Orenetes http://www.orenetes.cat. Consulteu-hi les dades d'aquest any i anteriors.

A part de la bellesa estètica de l'animal, és un eficaç controlador d'insectes, ja que redueix la necessitat d'ús d'insecticides perjudicials pel medi ambient.
CLICA AQUÍ I CONSULTA EL MAPA
CLICA AQUÍ I CONSULTA EL MAPA


1 comentari:

Institut Montsoriu ha dit...

A més dels requadres estudiats, ens han donat notícia de
1 niu a l'àtic d'un edifici del carrer Gna Assumta
1 niu ocupat del Mas Pujol
2 nius del Mn Anton Serres
3 nius al carrer Viladrau, dos dels qual ocupats
2 nius al carrer estenedor
nius a Ridecors
....
l'any vinent haurem de plantejar-nos ampliar la zona d'estudi :-)
Moltes gràcies