divendres, 25 de novembre del 2011

ON VIU EL RESPECTE, LA VIOLÈNCIA NO HI TREU EL CAP

El 25 de novembre s'ha commemorat el dia internacional contra la violència vers les dones.
Ingrid Aguiar de 2n de Batxillerat ha estat la guanyadora del concurs de cartells convocat pels responsables del Pla Social d'Igualtat. Els convocats al concurs eren joves de 4t d'ESO i postobligatori. Amb tots els treball s'ha fet una exposició a la Plaça de la Vila on el vespre s'ha fet activitats.


dijous, 17 de novembre del 2011

SETMANA DE LA CIÈNCIA

Enguany la Setmana de la Ciència éstà centrada en els dos anys dedicats segons les Nacions Unides:
DIA 23 DE NOVEMBRE A LES 11:30, VIDEOCONFERÊNCIA:
"Investigació sostenible i èticament responsable"

dissabte, 12 de novembre del 2011

11/11/11 Vª TROBADA D'INSTITUTS ESCOLES VERDES DE LA SELVA

Una nova trobada, i ja en són V, d'Instituts Escoles Verdes de La Selva. Enguany els amfitrions han estat els companys de Vidreres, amb participació també de d'Arbúcies (Montsoriu), Hostalric (Vescomtat de Cabrera), Lloret de Mar (Rocagrossa), Sant Hilari Sacalm (Busquets i Punset) i Santa Coloma de Farners. Vora de 150 alumnes i professors han participar de l'activitat que ha consistit en un treball per grups d'intercani d'experiències i propostes en base a 5 eixos:
1. Gestió de residus.
2. Difusió del pensament ecològic.
3. Consum responsable.
4. Relació amb l'entorn proper en temes ambientals.
5. Formació d'una possible associació comarcal d'Escoles verdes amb membres i exmembres dels instituts que ho són.
Tot seguit van fer una fira d'intercanvi d'objectes usats, coherent amb la reutilització i un concurs d'objectes fets amb materials reciclats. Destacaven les joguines aportades per l'INS de Santa Coloma de Farners fets per l'alumnat del Clice Formatiu d'Educació Infantil.
Després de participar en la festa de la Castanyada del centre el grup format per membres dels comitès ambientals dels diferents centres va fer una excursió pel pla de La Selva, dinant a l'entorn d'un bosc mixt de roures, alzines i pins que ens recordava la selva que un dia va existir va donar nom a la comarca. Durant la trobada es va traspassar el testimoni per organitzar la del proper any, materialitzat amb la Llibreta Verda, a l'insitut de Lloret.
ENLLAÇOS DE NOTÍCIES I FOTOS D'ANTERIORS EDICIONS:
I TROBADA EXCURSIÓ A LES PLANES DE SON on va començar aquesta història.
... apa, vinga a veure si feu comentaris al bloc, que ens agrada molt.

divendres, 4 de novembre del 2011

EXPOSICIÓ "EL CANVI CLIMÀTIC A LA COMARCA DE LA SELVA"

Les commemora- cions, les dedicacions d'anys internacionals, les setmanes de, les jornades de i les campanyes són pretextos per fer-nos adonar de situacions on convé fer les coses més bé.
L'any passat era l'Any internacional de la biodiversitat i el 2011 és l'ANY INTERNACIONAL DELS BOSCOS. Aquest mes de novembre, del 18 al 27 , celebrem la SETMANA DE LA CIÈNCIA.
Relacionat amb aquests dos esdeveniments, al rebedor de l'Institut tenim, a partir del dia 8 i fins el 25, l'exposició CANVI CLIMÀTIC A LA COMARCA DE LA SELVA, feta per la Fundació Emys i que ens han facilitat els serveis tècnics de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Arbúcies.
El nom de la comarca de La Selva prové de la paraula llatina "silva", amb el significat de boscos, en referència a la gran quantitat de boscos del passat dels quals encara en queden una bona mostra. Valorem el nostre patrimoni natural, estudiem-lo i preservem-lo.
Més...