dimarts, 28 de juny del 2011

TAMABC-10, TREBALL DE RECERCA PREMIAT PER LA UNIVERSITAT DE VIC

Marc Auledas Noguera ha rebut un Premi de la Universitat de Vic 2011 als treballs de recerca de Batxillerat pel seu projecte de telerobot de baix cost i mútiples usos. Enhorabona. Així ens ho explica ell mateix: En aquest treball s'ha fet un telerobot, el TAMABC-10 (Telerobot Ampliable Mòbil Auledas de Baix Cost – any 2010) controlat via ordinador preparat per a ser posteriorment especialitzat per a la tasca final a la qual serà destinat. Els objectius que s'han prioritzat al fer el robot són que fos un sistema totalment operatiu, barat, fiable i de fàcil manipular, ampliar i produir.
Tot el desenvolupament ha girat entorn aquests objectius. El producte final, de resultes d'això, és un telerobot totalment fiable i multifunció preparat per al màxim nombre de situacions sense ser un sistema complicat o car.
* Possibles usos. Les característiques que ofereix el telerobot possibiliten una àmplia varietat aplicacions possibles amb més o menys grau de modificació:* Emergències. Bombers: un sistema útil en situacions d'emergència podria fer diverses tasques des de rescat (acoblant una petita pala oleohidràulica) fins al subministrament d'aigua potable. Ideal també, per a fer missions perilloses en incendis fent petites modificacions perquè aguantés millor el foc i el pugués extingir.Agrícola i forestal. El robot podria ser útil en diverses tasques agrícoles com control de plagues, adob intel·ligent, control de l'estat del terreny... Amb ampliacions poc importants es podria aconseguir una eina que augmentés el rendiment dels terrenys de cultiu. Podria controlar zones forestals allunyades de forma simple i automàtica. També serviria per a controlar qui accedeix a unes zones en concret i per vigilar que no es cometin actes il·legals en parcs nacionals.

Ajuda a minusvàlids i persones amb dependència.El robot també podria ser útil per a acompanyar a persones, . En aquest apartat podria fer multitud de funcions, podria computar l'estat del pacient i enviar-lo directament a un hospital per si passa alguna cosa, controlar una cadira de rodes, portar càrregues pesades, servir-los de recolzament...
PER SABER MÉS USOS POSSIBLES, CLIQUEU A COMENTARIS, SOTA AQUEST TEXT.

dimarts, 21 de juny del 2011

MATEMÀTIQUES I NATURA

Avui que comença l'estiu astronòmic, ara que tindreu temps, sense lliçons i exàmens us convidem a gaudir una estona d'imatges se la NATURA i l'abstració que n'han fet les MATEMÀTIQUES i que sovint oblidem. La natura té bellesa i les Matemàtiques la descobreixen. Matemàgiques, convertides en ART NATURAL.
NATURA I MATEMÀTIQUES

LA DIVINA PROPORCIÓ DEL NOMBRE D'OR (Ph= 1,6180...)

ENERGIES RENOVABLES

Visitem les instal·lacions de l'empresa IMAR per conèixer millor les tècniques que permeten aprofitar les energies renovables: plantes de biomassa, energia eòlica, geotèrmica, plaques solars tèrmiques i sobretot plaques solars fotovoltaiques que són les que l'empresa té instal·lades al terrat i al costat de la nau. L'enginyer de l'empresa ens va fer una explicació amb demostracions pràctiques i després vam visitar algunes instal·lacions.

En aquest ENLLAÇ, podreu veure un vídeo de com treballen i fer-vos una idea del món laboral real pel que fa a aquests aspectes.

ENLLA: FOTOS DE VISITES D'ANYS ANTERIORS

diumenge, 19 de juny del 2011

PROJECTE ORENETES 2011

Un any més, amb els alumnes de 1r d'ESO, hem fet l'inven- tari de nius d'oreneta cuablanca que hi ha a les façanes de les cases d'Arbú- cies. Un treball pràctic que s'emmarca en un projecte científic d'àmbit català. Si algú té més dades, li agrairem que ens les comuniqui a instimontsoriu@gmail.com. ENLLAÇ: ÀLBUM DE FOTOS D'AQUEST ANY I ANTERIORS

ACCÉS AL GOOGLE MAPS AMB LES DADES. TRIEU MUNICIPI i ANY I TROBAREU LA LOCALITZACIÓ DE NIUS a través d'aquest ENLLAÇ.

PROJECTE RIUS 2011. ESTUDI DE LA RIERA D'ARBÚCIES

El Departament d'Experimentals-Ciències Naturals, participa en el Projecte Rius en marc d'un enfoc teorìco-pràctic de l'Educació Ambiental, conjuntament amb molts altres centres i entitats de CAtalunya. A principis de juny, alumnat del nostre centre ha fet els seus treballs de camp. INFORMACiÓ ENLLAÇ: PROJECTE RIUS

ENLLAÇ: ÀLBUM DE FOTOS PROJECTE RIUS 2011 i 2010

ENLLAÇ: PROJECTE RIUS 2010

dijous, 16 de juny del 2011

PREMI BALDIRI REIXACH A UN TREBALL D'ALUMNES

El diumenge 5 de juny es van lliurar els premis Baldiri Reixach a treballs d'alumnes, en un acte presidit pel President de la Generalitat, amb presència dels promotors de la Fundació Lluís Carulla de l'Espluga de Francolí. El treball "Elaboració d'un mètode per a la construcció d'instruments musicals de percussió a partir de materials reciclats" presentat per Martí Amargant, Martina Bonet, Nil Carbó i Assane Diaova rebre un dels premis (diploma i 700€ en llibres) i a la foto els podem veure en l'acte de lliurament. Enhorabona.
Que no només serveixi de reconeixement de la bona feina feta, sinó d'estímul a fer altres treballs originals, de qualitat i - pel que fa el temes de sostenibilitat- a incorporar-hi elements mediamientals. ENLLAÇ

dimarts, 7 de juny del 2011

JARDÍ I HORT DE L'INSTITUT

Aquest és el tercer curs que hem portat a terme les activitats de jardineria i el primer que hem iniciat l'hort. Alumnes de l'Aula Oberta i altres de diferents cursos hi han participat i han utilitzat eines tradicionals com aixades, aixadells, rampins, tisores de podar i altres de més modernes com la desb rossadora o la trituradora de rests vegetals per "alimentar" els organismes de la caixa de compostatge. També hem utilitzat mesures de protecció segons els riscos de l'eina utilitzada.
CLICA: ÀLBUM DE FOTOS

dilluns, 6 de juny del 2011

SALUT I DEPENDÈNCIES

CLICA SOBRE LES IMATGES I S'ENGRANDIRAN. En el marc del Pla Salut I Escola s'han fet activitats per reflexionar sobre el "tentacles" que suposen les diferents addiccions en les que correm el risc de caure. Tenir-ne consciència és la millor prevenció.
Què ens podria fer caure en una dependència?
Quins dependències descobrim en la societat actual? Drogues, sí, però també addició a internet, a la recerca de sexe, dependència d'una altra persona encara que ens faci mal,..?
Com evitar dependències?
MÉS INFORMACIÓ.

CATÀLEG

PLANA FACEBOOK OBERTA

PLANA FACEBOOK OBERTA
NO CAL CONTRASSENYA

ELS DRETS HUMANS EN 10 MINUTS

ELS DRETS HUMANS EN 10 MINUTS
Vídeo que vam fer amb motiu del 60è aniversari de la seva proclamació

VIDEO ESCOLES VERDES

VIDEO ESCOLES VERDES
14 min. de durada

ELS NOSTRES VIDEOS

FACEBOOK utilitza'l responsablement

Arxiu del blog

Llicència de Creative Commons
Bloc Verd de l'Institut Montsoriu de Institut Montsoriu està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 3.0 No adaptada de Creative Commons
Creat a partir d'una obra disponible a www.xtec.cat