diumenge, 10 d’abril del 2011

EIXAM D'ABELLES AL JARDÍ DE l'INSTITUT

El divendres 19 d'abril a mig matí, la notícia i l'alarma va córrer a la part baixa del Carrer de la Pietat, darrera la font: hi ha un eixam d'abelles a la zona enjardinada de l'Institut. La gent se les mirava amb curiositat, però també amb respecte... i mantenint les distàncies. Un núvol d'abelles feia sentir el seu brunzit entre les flors blavenques de les glicines i les branques dels arbustos. Volien instal·lar el seu rusc (o buc) o simplement era parada i fonda? Com que no ens podíem arriscar, però és important que les deixem viure, es va avisar als experts per a que se les emportessin.
Si alguna vegada us trobeu en una situació semblant, a Arbúcies ho tenim fàcil: trucant als municipals o als bombers, ells avisaran a algun apicultor que vindrà degudament equipat, se les emportarà i les criarà en zones apartades. Així aconseguim vetllar per la protecció d'aquests insectes molt importants per a la pol·linització dels nostres arbres, fabricadores de productes alimentaris d'alta qualitat (mel, pol·len, gelea) i cera, i alhora, vetllar per la nostra salut i seguretat.
Llàstima que no hi vàrem ser a temps per a fer fotografies o filmacions de l'eixam. Ens haurem de conformar amb les d'internet o amb les de la xerrada que programem a l'Institut a 1r d'ESO.

diumenge, 3 d’abril del 2011

AMBIENTÒMETRE 2011

ENLLAÇ AMBIENTÒMETRE 2011.
L'ambientòmetre segueix a nivells baixos. Això vol dir que passem moltes hores en espais bruts. No s'hi val a dir que el personal de neteja així tindrà feina: ho hem de pagar entre tots. Una cosa es treure el terra que ha entrat amb la sola de les sabates o la pols i una altre netejar allò que no s'hauria d'haver embrutit. L'interior de l'institut el trobem net cada matí i després de les primeres hores ja està brut. El patí, uf el pati... Hi ha contenidors repartits per tot el pati i els passadissos i degut a que alguns no els fan servir hem de suportar veure brics de sucs, plàstics d'embolcall, boles pe paper platejat, engrunes, restes d'entrepans... Pel que fa a l'energia hem de tancar els llums quan no els fem servir i evitar obrir les persianes amb la calefacció engegada.
Compareu amb els resultats del 2010 i el 2009, 2008 i veureu que no avancem gaire. Hem d'avançar molt més. Entre tots ho podem aconseguir.

dissabte, 2 d’abril del 2011

NOTÍCIES DEL FÒRUM "XESC" ESCOLES VERDES

Foto dels representats dels Instituts Verds de la Selva, al Volcà Montsacopa d'Olot. ALBUM DE FOTOS
L'experència del Fòrum ha sigut molt interessant. Dies abans havíem preparat el guió i les diapositives per explicar algunes de les coses que fem en el nostre institut. Abans una mica de nervis, però ara, que tot anat bé, la satisfacció d'una vivència que volem compartir. Per això tan aviat com puguem, farem una reunió del Comitè Ambiental. Hem tornat amb algunes idees que volem programar de cares al Pla d'Acció Ambiental dels propers 3 anys. NOTICIA DIARI EL PUNT