diumenge, 22 de març del 2009

COMPARATIVA AMBIENTÒMETRE MARÇ'08-MARÇ'09

Finalment podem fer una comparació amb les revisions de dos anys seguits. Les dades d'aules només són de les d'ESO. Ara toca fer la lectura per tutories, tant en l'aspecte aula com pel què fa als espais comuns. Una primera ullada ens diu que encara tenim molt per millorar, però algun pas endavant hem fet, així que,... ENDAVANT!
Clicant a sobre les gràfiques les veureu més grans.
Podeu deixar comentaris, propostes, suggeriments,...

dimarts, 10 de març del 2009

BENVINGUDES ORENETES

S'acosta la primavera amb les primeres orenetes. Aviat l'entorn de l'Institut i el cel de molts carreres s'ompliran d'aquests ocells insectívors i refaran els seus nius a les façanes. Fa dos anys els alumens de 1r d'ESO (la promoció que ara fa 3r) va fer un cens. Esperem tornar a participar al projecte a partir del maig. Ara, benvingudes orenetes a mesura que vagin arribant.
Més fotos, informació i cens de cursos anteriors d'arreu de Catalunya en el google: http://www.orenetes.cat/
No creieu que tenir orenetes com a mascotes naturals les orenetes cuablanca (Delichon urbica) és magnífic?... tot i que darrerament també tenim una parella d'ànecs collverd ( Anas Plathiryncos) passejant habitualment pel pati. Senyal de BONA SALUT AMBIENTAL. Conservem-la, millorem-la.

dimecres, 4 de març del 2009

ECOLOGIA I ECONOMIA

És evident que unes bones normes d'administració de la CASA/PLANETA (ECOnomia) han d'anar en sintonia amb el que actualment sabem de la CASA/PLANETA (ECOlogia).
Per això us recomanem que aneu a l'enllaç ECOLOGIA , ECONOMIA I CANVI SOCIAL on hi ha un breu article i els links a una conferència que l'economista Arcadi Oliveres va fer a Arbúcies i que aclareix molts aspectes de manera rigurosa i amena.
http://alterglocal.blogspot.com/2009/03/tot-seguit-us-vull-presentar-uns-videos.html.
Recomanat per alumnes de Batxillerat, professorat, familiars, exalumnes, amics, ...