dijous, 31 de maig del 2012

PREMI ECOPROPOSTES 2012 A "EL CABIROL DEL MONTSENY"

"Estudi de la introducció del cabirol a la Vall d’Arbúcies", d’Ernest Aymerich Colomer de 2n de Batxillerat ha guanyat el 1r Premi ECOPROPOSTES 2012 atorgat per Ràdio Marina que s'ha lliurat al CENTRE D'ESTUDIS AVANÇATS DE BLANES el 30 de maig.
Com habitualment, els membres del jurat eren Martí Boada, premi global 500 de la UNESCO, el meteoròleg Francesc Mauri i el doctor en biologia Joan Pedrola. Notícia a gironanotícia.com i a premsageneralitat.cat
Anys anteriors.

dimarts, 22 de maig del 2012

INTERCANVI MONTSENY CÉVENNES 2011-2012: TORNADA

LINK ÀLBUM D'IMATGES A PICASA
LINK VIDEO A YOUTUBE40' i
LINK VIDEO A FACEBOOK 55

La setmana passada els nois i noies de 3r i 4t d'ESO que cursen la optativa de Francès, han fet la segona part de l'intercanvi: la TORNADA.

Van trobar-se amb els seus companys de Sant Jean du Gard (Occitània), prop de Florac, localitat agermanada amb Arbúcies en el marc de l'agermanament de Reserves de la Biosfera: el MONTSENY i les CÉVENNES.

Per recordar altres intercanvis i l'activitat de l'ANADA CLICA AQUÍ.

dimarts, 15 de maig del 2012

COOPERATIVISME PER A UNA ECONOMIA SOSTENIBLE I SOLIDÀRIA

El passat 23 d’abril, Sant Jordi, alumnes de cicles formatius de Gestió Administrativa i de Construcció i Muntatge d’autocars de l’Institut Montsoriu d’Arbúcies, van gaudir d’una doble xerrada.

D’una banda, el Sr. Ferran Aguiló va explicar que existeix finançament al marge dels bancs. De manera visual i entenedora, va endinsar-nos al món de la cooperativa tot presentant-nos COOP57. Es tracta d’una cooperativa de serveis que destina recursos propis a donar préstecs i assessorament a projectes que promoguin l’ocupació, l’economia social,... És una altra filosofia.

És aconsellable la seva web www.coop57.coop ja que obre una nova porta a l’emprenedoria.La xerrada va ser possible gràcies a l’Ajuntament d’Arbúcies i van assistir la Sra. Amàlia Delgado, regidora d’Indústria i Treball i, de l’àrea de promoció i desenvolupament local, la Cristina Torrents.

Com a part pràctica, va explicar la seva aventura l’Èric Zapater, un jove que, amb els seus companys, es van beneficiar dels serveis de COOP57 per a muntar una cooperativa d’informàtica.

2012 ANY INTERNACIONAL DEL COOPERATIVISME. VISITA A LA COOPERATIVA LA FAGEDA I ENLLAÇOS (CLICA AQUÍ)

dimecres, 2 de maig del 2012

SORTIDA A LA CASA DE LES ABELLES

El dia 17 d’abril, els alumnes de primer d’ESO i quatre professores vam anar a Sant Pere de Torelló, en una casa rural on hi feien apicultura. Allà, ens van dividir en dos grups. Uns van anar en una sala on els van explicar el procés pel que passa la mel després de sortir del rusc Els altres, ens vam vestir amb els vestits típics, aquells que porten un barret amb reixes i que et tapen de cap a peus i vam anar a veure els ruscs que tenien. Les abelles se’ns posaven per tot arreu!
Acabades les activitats, vam dinar en un prat molt bonic i després vam jugar a futbol.
Pere Moré 1B