dimarts, 28 d’octubre del 2014

CUIDEM LA SALUT DEL COR, INVESTIGACIÓ SOBRE LES MALALTIES. LA MARATÓ DE TV3.

ENLLAÇ AL VÍDEO PRESENTAT PER DANI JIMÉNEZ
A l'Institut Montsoriu, el dia 28 d'octubre s'han fet quatre xerrades de sensibilització sobre el tema de la MARATÓ DE TV3 d'enguany dedicada a les malalties del cor

Hem de mantenir uns hàbits saludables per reduir riscos, però tot i això hi ha disfuncions que encara no tenen solució i per això la investigació no es pot aturar. Informeu-vos-en. 

També podeu participar en el concurs PINTA LA MARATÓ: BASES DEL CONCURS (PDF).
XERRADA A L'INSTITUT MONTSORIU

dimarts, 21 d’octubre del 2014

OBSERVACIÓ I ANELLAMENT D'OCELLS A LA RIERA D'ARBÚCIES

Tal com estava programat i vam anunciar, dissabte passat es va ver una sessió de captura, observació, anellament i alliberament d'ocells.

El procés seguit amb alguns exemplars el teniu il·lustrat a les imatges:
1) Blauet.  2) Identificació amb el llibre guia. Alcedo attis, femella. 3) Observació, pes, mesures, llargades, registre de dades. 4) i 5)  Cuereta torrentera. 6) Rupit o pit roig. 7) Blauet i cuereta. 8) Anellament del blauet. 9) Alliberament del blauet.

Els ornitòlegs eren de l'ICO (Institut Català d'Ornitologia) , secció d'Osona. Quan tornin a venir a fer anellament científic d'ocells, avisarem. Si hi ha algun interessat en el tema i ha de triar treball de recerca, ja ho sap.

  

RACOMANEM: CAMINADA AL TURÓ DE GRENYS

El diumenge 26 d'octubre NiUS (Natura i Usos Sostenibles d'Arbúcies) organitza una caminada matinal al Turó de Grenys. La sortida és a la Plaça de la Vila, a les 8 del matí. Hi sou convidats en família o en colla.

divendres, 17 d’octubre del 2014

ANELLAMENT D'OCELLS A ARBÚCIES. CAMPANYA DE TARDOR

RECOMANEM LA SESSIÓ D'ANELLAMENT D'OCELLS EN EL MARC DE LA FIRA DE TARDOR I DEL BOLET D'ARBÚCIES. 
DISSABTE 18 D'OCTUBRE A PARTIR DE 2/4 DE 9 I DURANT TOT EL MATÍ 
AL PRAT RODÓ
A càrrec d'ornitòlegs de l'ICO-Osona i Arbúcies

dilluns, 13 d’octubre del 2014

RECOLLIDA D'OLIS DOMÈSTICS USATS. DADES CAMPANYA 2014-2015

A l'Institut Montsoriu continuem col·laborant el reciclatge d'olis domèstics usats. Els pots de L recollits fins ara fins ara són: 
TRÍPTIC INFORMATIU AJUNTAMENT D'ARBÚCIES

Inici de campanya: BLOC VERD NOVEMBRE 2013

dimecres, 8 d’octubre del 2014

RECOMANEM: FINANCES ÈTIQUES I LA 8ªJORNADA SOLIDÀRIA ARBÚCIES 10 i 12 D'OCTUBRE 2014

Per a alumnes a partir de 3r d'ESO i famílies en general, recomanem la Taula Rodona sobre Finances ètiques, la banca ètica com alternativa fiable. "La solidaritat coherent amb l'estil de vida sostenible". Imprescindible per alumnes d'Emprenedoria, Economia i Administratiu.
I si voleu aprofundir el tema us recomanem, juntament amb el el Programa Escoles Verdes de Catalunya LA III FIRA D'ECONOMIA SOLIDÀRIA  DEL 24, 25 i 26 A BARCELONA