dimecres, 30 de gener del 2013

DENIP 2013 DIA ESCOLAR DE LA NOVIOLÈNCIA I LA PAU

El dia 30 de gener és l'efemèride de l'assassinat de Gandhi, que amb mitjans pacífics, va conduir el seu país, l'India a la independència. Per a commemorar-ho tenim l'exposició cedida pel Centre de Recursos de la Coordinadora d'ONG solidàries gironines: "Seriosament...25 arguments per la pau en còmic" i que servirà de fil conductor per treballar-ho a classe. La mantindrem penjada fins el 15 de febrer.
ENLLAÇ A L'EXPOSICIÓ EN PDF 
PLANA INFORMATIVA DE L'EXPO

MAPA DENIP 2013
ALTRES DIES DE LA PAU AL MONTSORIU 2012, 2011, ALBUM DE FOTOS D'ACTIVITATS D'ANYS ANTERIORS

Aquest curs es dóna l'avinentesa que la promoció d'alumnes de 4t d'ESO farà el viatge de final d'etapa al País Basc, EUSKADI, on a la localitat de Guernica hi ha un Museu  de la Pau.  Vegeu més informació a "FUNDACIÓN MUSEO DE LA PAZ DE GUERNICA"

divendres, 11 de gener del 2013

TINGUEM CURA DEL NOSTRE PLANETA. NO ESTEM SOLS, FEM XARXA

1) PARTICIPEM EN LA XARXA MUNDIAL

La CONFINT, Conferència Internacional de Joves "Tinguem Cura del Planeta" és un procés global, que convida a joves de tot el món a reflexionar i actuar per millorar el planeta. Si voleu conèixer com ha funcionat fins ara mireu AQUEST VIDEO, us el recomanem especialment de l'inici  fins el minut 5:32. El nostre institut hi va participar a través del darrer Fòrum d'Escoles Verdes celebrat a Olot, on els alumnes van escollir representants de la demarcació de comarques gironines  per  participar a la Conferència de Catalunya.

2) DES DE LA NOSTRA XARXA LOCAL I COMARCAL
Mireu la feina que vam fer i que ara volem difondre. REFLEXIONEM I ACTUEM:
PRESENTACIÓ PDF que recull el treball que vam fer a la darrera trobada d'EscolesVerdes de la comarca de La Selva el passat mes de novembre a Hostalric. Elaborada en base a la presentació feta per l'Institut Vescomptat de Cabrera, amfitrions de la 5ª trobada.

3) CALCULEM LA NOSTRA PETJADA ECOLÒGICA (MYFOOTPRINT.ORG: ENLLAÇ AQUÍ).
Notícia de diferents comptadors de PETJADA ECOLÓGICA publicada anteriorment al Bloc Verd del Montsoriu, (clica aquí).

dimarts, 8 de gener del 2013

2013 ANY INTERNACIONAL DE LA COOPERACIÓ EN L'ESFERA L'AIGUA

Com cada  any,  l'Assemblea general de les Nacions Unides ( ONU, UN)  aprova dedicar-lo a millorar, sensibilitzar i promocionar algun aspecte. Si el 2012 va ser l'any de les COOPERATIVES i també L'ANY DE L'ENERGIA SOSTENIBLE PER A TOTHOM.  Nosaltres destaquem el 2013 ANY INTERNACIONAL DE LA  COOPERACIÓ EN L'ESFERA DE L'AIGUA. La commemoració vol enfortir el diàleg i la cooperació en tots els àmbits i la important contribució que pot fer al decenni. Igualment, l'ONU va declarar el 22 de març de cada any, el Dia Mundial de l'Aigua, en el que es planteja la forma amb la qual un recurs insegur, l'aigua dolça, pot assegurar les necessitats alimentàries de la població mundial.
Més informació, imatges, jocs  i activitats:
INTERNATIONAL YEAR OF WATER COOPERATION. UNESCO
MÓN SOSTENIBLE
DECENI PER A L'ACCIÓ L'AIGUA FONT DE VIDA

Recomanem el vídeo QUÈQUICOM i ... L'AIGUA

GRAFICA DE VISITES 2012


Increment de visites: 14425-6911=7514 Entrades anuals 2009:36, 2010:37, 2011:40, 2012:51 Comentaris: molt pocs. A veure si us animeuuuu! No només de Fb viu l'internauta. Participa!