divendres, 26 de febrer del 2010

PARTICIPACIÓ ARBUCIENCA A L'OLIMPÍADA DE GEOLOGIA

Dos alumnes de 4t d'ESO, en Martí i la Jasmin, han participat a l'Olimpiada de Geologia 2010 a laUdG. Més informació al WEB de L'IES i al WEB de la UDG. Felicitats pel bon paper que vau fer entre alumnes de Batxillerat.

dijous, 18 de febrer del 2010

MÉS ESCULTURES AMB MATERIAL RECICLAT- REUTILITZAT


Els alumnes de 4t d'ESO de la matèria optativa de Visual i Plàstica han fet escultures reutilitzant objectes vells. La proposta s'ajustava al concepte de poemes visuals de Joan Brossa.
Cliqueu sobre la imatge i veureu els treballs d'aquest curs i els de l'any passat.

dimarts, 16 de febrer del 2010

dissabte, 13 de febrer del 2010

PAPER, PAPERS I PAPERETS… RECICLAT? BLANC?

Des de fa uns anys, amb la implantación del Progama Escoles Verdes, hem estat utilitzant paper reciclat. S'han plantejat, però, alguns problemes:
• Que el paper perjudica el bon funcionament de les impressores i les fotocopiadores donat que, segons les condicions ambientals, s’enganxa i arruga.
• Sempre s’ha qüestionat la qualitat i la foscor del paper.
• Darrerament s’ha encarit molt (més especulació) i no consten altres garanties ambientals que el fet de ser reciclat.

El professorat del Comitè ambiental vam buscar alternatives en diversos catàlegs i distribuidores i ho vam facilitar a secretaria. Actualment estem usant un paper blanc que compleix les normes de protecció ambiental homologades:

ISO 14001:2004 Sistemes de gestió ambiental. Environement Menagement.

A més hem de procurar FER LES IMPRESSIONS I FOTOCÒPIES PER LES DUES CARES, per defecte (és a dir, si un document s’ha de fer només per una cara, aleshores cal expliciar-ho, i no al revés) i REUTITLITZAR EL PAPER AMB ESPAIS SENSE ESCRIURE.

divendres, 12 de febrer del 2010

CAMINADA A SANTA BÀRBARA. DIJOUS LLARDER 2010

ÀLBUM DE FOTOS
Veureu imatges de tota la colla durant de la sortida, vistes sobre Arbúcies, l'estona d'esmorzar, les basses glaçades vistes sobre Sant FEliu, Hostalric, Blanes, el mar, ... El Montseny nevat -destacant les Agudes- Montsoriu, els jocs, el dinar, la foto de grup i la tornada... Mireu el regorregut al Google Maps

divendres, 5 de febrer del 2010

DIA DE LA PAU I CAMPANYA SOLIDÀRIA D'AJUDA A HAITÍ

1. L'IES MONTSORIU AMB HAITÍ (FOTOS A PICASSA CLICANT SOBRE LA IMATGE)
Hola gent, us volem informar que, després del terratremòl d'Haití, l'Ies Montsoriu recull diners per ajudar a les famílies afectades. Si veieu guardioles per les botigues de "l'Ies Montsoriu amb Haití", us agraïriem que hi col·laboreu i ens ajudeu a recaptar diners!!! Gràcies per ajudar. A més a més, es recullen donatius a canvi de llacets, es fa una parada els diumenges a la plaça durant les hores de mercat, un grup d'alumnes organitzen un concert, seguirem informant... Ah! i dimecres passat es va fer un 3X3 solidari de bàsquet i també s'hi van recollir les quotes d'inscripció

2. DENIP. 30 DE GENER COMMEMORACIÓ DEL DIA ESCOLAR DE LA NOVIOLÈNCIA I DE LA PAU (ANIVERSARI DE LA MORT DE GANDHI).
Aquest curs hem fet un mural a l'entrada de l'IES. Com?
a) Tothom podia portar a consergeria imatge retallades de diaris, revistes, internet, ... relacionades amb la guerra o la violència (armament, atemptats, militarització, violència, ...o amb la recerca de la Pau amb mètodes noviolents (educació, accions democràtiques, manifestacions, gestos de pacificació, protestes pacífiques, solidaritat,...).
b) Els alumnes de l'Aula Oberta i d'altres col·laboradors anàven enganxant les imatges al mural: del centre enfora les de pau i del marges endins les de violència.
Al final vam editar i penjar la frase i el lema que veieu a la foto. Si cliqueu A SOBRE, la veureu més gran. CLIQUEU AQUÍ I VEUREU MÉS FOTOS