divendres, 30 de setembre del 2016

DUES PROPOSTES SOSTENIBLES, SOLIDÀRIES I COOPERATIVES A ARBÚCIES

Arbúcies viurà les properes setmanes dues propostes que fomenten la COOPERACIÓ, LA SOLIDARITAT I LA SOSTENIBILITAT. És interessant compartir aquests valors i aprofitar l'avinentesa per tenir més informació i que ens ajudi en la nostra acció individual i com a ciutadans i ciutadanes que volem un país i un món millor.

* JORNADA INTERCULTURAL I SOLIDÀRIA
Dissabte 8 d'octubre a les 8 del vespre a Can Delfí: Xerrada de la ONG Proactiva Open Arms, sobre el tema del Refugiats.
Dimenge 9 d'octubre, durant el matí, a la Plaça de la Vila: X Jornada multicultural i solidària.

* JORNADA COOPERATIVA I D'ECONOMIA SOCIAL
Dimecres 12 d'octubre, durant tot el dia, a la Plaça de la Vila: Fira d'Economia Social i Solidàriadurant el matí,  al Museu Etnològic del Montseny La Gabella: Xerrades de cooperació i economia social i actuacions.
Perquè aquests dies no tenim res a celebrar,  i sí, molta feina per fer.


diumenge, 25 de setembre del 2016

PEDALADA 2016

Nois i noies  l'institut  han participat a la Pedalada 2016 que, amb motiu de la "Setmana de la mobilitat sostenible i segura", organitza la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Arbúcies. Cal destacar la participació d'un grup de voluntàries del Comitè ambiental de 4t d'ESO que han donat suport a l'organització  en les inscripcions i rebuda dels ciclistes.
L'objectiu de l'acció és fomentar els hàbits saludables en la mobilitat per la vila i voltants,  i alhora estalviar desplaçaments motoritzats en distàncies que es poden fer perfectament a peu o en bicicleta.
Moltes gràcies a tots i totes els qui heu participat, i d'una manera especial a les que heu ajudat a les organitzadores. 


dimecres, 14 de setembre del 2016

BICICLETADA PER A MOBILITAT SOSTENIBLE. PARTICIPA-HI!

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=eIwJLeEVVsU&feature=youtu.be
SI NO VIUS FORA D'ARBÚCIES, 
VINE A L'INSTITUT A PEU O AMB BICILETA, 
FARÀS SALUT I COL·LABORARÀS AMB LA SOSTENIBILITAT DEL PLANETA!
 I EL DIA 25 DE SETEMBRE PARTICIPA A LA PEDALADA
Del 16 al 22 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació. Sota el lema europeu ‘Mobilitat intel·ligent. Economia potent.’, la Setmana del 2016 a més de vetllar per una vida saludable, sostenible i segura, també reforça el potencial de la mobilitat intel·ligent a l'hora de contribuir al desenvolupament econòmic. 

dijous, 8 de setembre del 2016

BON CURS 2016-2017 I NOVA AGENDA

Benvinguts i bentornats! Benvingudes i bentornades! 
Desitgem que tingueu, tinguem, un bon curs 2016-2017. Sí estem d'obres, l'espai és més reduït, tindrem més sorolls que habitualment,... i més pols. Però d'aquí un any tindrem unes instal·lacions millors, més àmplies i renovades, amb unes finestres de doble vidre ue no tindran tantes pèrdues de calor com les velles, una calefacció més sostenible i eficient, una biblioteca com cal, més arbres al pati,... sí, serà més petit, però sense els barracons no tant com sembla. 
La novetat comuna a tots els cursos és que tindrem nova AGENDA on apuntarem el que hem de fer. Però serà una agenda diferent. També hi haurà frases setmanals que diran informacions i suggeriments amb la intenció de fer-nos pensar i orientar-nos del que convé fer en la nostra vida: consells sostenibles, saludables i solidaris. Una agenda pròpia de l'institut, amb un plànol de l'edifici i del calendari, amb un recordatori de les normes de convivència més importants. Amb mapes, moltes dades i algunes "xuletes".
És l'AGENDA DE LA TERRA, adaptada a l'Institut Montsoriu, una iniciativa de Coordinació Pedagògica pensant en fer una acció en el marc del Pla d'Eduació Ambiental que ens acredita com Escola Verda.  
Esperem que us agradi. Esperem que la feu servir bé. Esperem que els consells i orientacions us ajudin. Endavant. Som-hi! Bona sort i bona feina.
http://www.agendadelaterra.cat