dilluns, 22 d’abril del 2013

DIA DE LA TERRA 2013

Entre les moltes iniciatives que hi ha arreu del món per ajudar-nos a prendre consciència que som Terra i que hem de cuidar el planeta hi ha el  DIA DE LA TERRA cada 22 d'abril.

Il·lustrem la notícia amb les imatges del planeta Terra i el Sistema que hi ha exposat al sostre del passadís de 1r d'ESO  i que forma part d'un treball de Ciències Naturals.

WEB ORIGINAL "EARTH DAY" i
WEB "DIA DE LA TERRA"

Notícia 2012
Notícia 2010
Carta de la Terra

dijous, 18 d’abril del 2013

PREMI DEL CENTRE TECNOLÒGIC FORESTAL DE CATALUNYA


El   Centre Tecnològic Forestal de Catalunya va convocar un concurs de fotografia, acompanyada d'un comentari, utilitzant el Facebook. La guanyadora, amb més m'agrada", ha sigut l'alumna de 2n de Batxillerat del nostre institut Estel Call . Magnífica foto i encertat text. Enhorabona.

"El boscos són molt més que una comunitat d'arbres. És un conjunt d'organismes vius amb relacions molt complexes entre ells. Els boscos són els ecosistemes terrestres amb major diversitat. Els arbres regulen la humitat i la temperatura, són una peça clau en el cicle de l'aigua, purifiquen l'aire, afavoreixen a la formació de l'humus i impedeixen l'erosió. També constitueixen una font de recursos i tenen un gran valor sociocultural pels éssers humans"

dilluns, 15 d’abril del 2013

USOS SOSTENIBLES DE L'ENERGIA

"Els joves del Projecte Agudes que fem pràctiques en el món laboral hem fet un treball per estudiar l'energia sostenible. Vam observar  les fonts que usen les empreses, les instal·lacions i el consum.

ENERGIES RENOVABLES I ETIQUETA D'UN ELECTRODOMÈSTICS
Les conclusions són:
La majoria d'empreses tenen connexió a la xarxa elèctrica, poques fan servir calderes de gasoil, i de gas no hi ha cap. Al poliesportiu hi ha calderes de biomassa. A més hi ha plaques solars tèrmiques. També n'hi ha sobre el gimnàs de l'institut. Fan que no es contamini tant i ajuden a aprofitar energia calorífica. Una empresa, a més de tenir  una petita central giratòria i una altra al sostre, es dedica a instal·lar plaques fotovoltaiques i plaques tèrmiques per aprofitar l'energia solar. També es dedica a posar calderes de biomassa, que utilitzen el pèl·let i altres derivats de la fusta triturada.
Algunes gaudeixen de vidres doble aïllants, o aprofiten molt l'energia solar duran el mati, ja que també disposen de finestres àmplies i lluminoses. Quasi totes tenen parets gruixudes, algunes amb fibres aïllants. Normalment  no es fan servir bombetes incandescents. La majoria d'empreses fan servir fluorescents i algunes làmpares de baix consum.  Les calefaccions i aires acondicionats tenen termostats.  Cap disposa de interruptors automàtics, tots són manuals. Molts aparells nous són d'eficiència A, màxima; els més vells no tenen l'etiqueta".
-----------
Aaron, Àlex, Alí, Arnau, Carles, Dani, Joel, Guada, Kevin, Marc, Marga, Míguel,  Robert, Sam fan pràctiques a les empreses i institucions que  trobareu clicant AQUÍ.

dissabte, 13 d’abril del 2013

TINTINAIRES PACIFISTES I SOLIDARIS

L'Aina Fuster Fullola, de 2n d'ESO, ha guanyat uns dels premis del 1r Concurs interescolar de dibuix tintinaire organitzat per Can  Tonet, El Racó Tintinairei que compta amb el patrocini principal de l’Oficina de Turisme de Bèlgica: Brussel·les i Valònia, i la col·laboració del Departament d’Ensenyament.
La proposta era fer un dibuix amb algun dels personatges creats Hergè i fer-los transmetre alguns dels valors tintinaires com: l’amistat, la solidaritat, el respecte, el civisme, l’emprenedoria, la tolerància, el joc net, la democràcia, l’ecologia, la denúncia de les injustícies socials, el cooperativisme, etc.) la lluita per la democràcia, la pau, la justícia, el dret de vot, el reconeixement dels drets fonamentals de l’ home, dels nens, de la dona, ... Enhorabona,Aina.
Darrerament,  al nostre institut,  Tintin molta presència: Martí Amargant ha rebut varis premis pel seu treball de recerca "Anàlisi de la caracterització física  dels figurants a  Les aventures de Tintin", el darrer i més important: un Recerca Jove (abans CIRIT). Felicitats Martí.


I per acabar us volem enllaçar una cançó dels Catarres: Tintin i que interpreta l'alumna del nostre centre Anna Pacheco.  Per escoltar-la CLICA AQUÍ . Aplaudiments per l'Anna.

dilluns, 8 d’abril del 2013

ACTIVITAT FÍSICA: SALUDABLE I SOSTENIBLE


Des de l’any 2002 la Organització Mundial de la Salut mitjançant resolució oficial “insta els Estats Membres a celebrar anualment un dia ‘Move for Health’ (Per la teva salut, mou-te) per promoure l’activitat física com a element fonamental de salut i benestar”.
El missatge principal a transmetre és: Acumuleu 30 minuts d’activitat física moderada cada dia!
La proposta de la OMS prové d’una iniciativa anterior de gran èxit al Brasil i que aconsegueix, any rera any, aglutinar al voltant d’uns 5.400.000 participants en uns 2.500 esdeveniments per tot el món.
La Generalitat de Catalunya impulsa per quart any consecutiu la celebració del Dia Mundial de l'Activitat Física el proper 6 d'abril de 2013. Els actes commemoratius es duran a terme entre el 3 al 21 d'abril.
Però no és cosa d'un dia. Tan com sigui possible, desplacem-nos a PEU o en BICICLETA!