dimecres, 31 d’octubre del 2012

RECOMANEM: 11 DE NOVEMBRE PUJADA AL CASTELL DE MONTSORIU

Caminant  o en bicicleta, ara teniu l'oportunitat de compartir una pujada al Castell de Montsoriu i arribar-hi amb un bon grapat de castanyes torradetes i calentones a punt. Per això et recomanem l'activitat organitzada pels AMICS del CASTELL de MONTSORIU i el Museu Etnològic del Montserny  La Gabella, amb el suport de NiUS d'Arbúcies i el Centre Excursionista de Breda per pujar a peu des de les respectives poblacions.

FESTA DE TARDOR: LA CASTANYADA


La pluja tardorenca no ens ha fet desistir de fer la castanyada. Ja ho teníem tot a punt i la mala experiència de l'any passat, que també va ploure, ens ha fet manternir el dia (ho vam retardar i les castanyes: corcades o florides).
Com sempre, els alumnes de 4t d'ESO són els encarregats de la preparació i organització. Es tracta de torrar les castanyes i ocupar-se de l'esmorzar i el beure i, de passada, es recullen uns calerons per abaratir el viatge de final d'etapa que s'acosta.
Així, mantenim una tradició molt arrelada a la nostra terra i gaudim de la natura en una estació que també té els seus encants. I sort que a més vam comptar amb dos experts de tercer de l'aula oberta per torrar les castanyes que van ajudar amb constància.
Els alumnes de 2n d'ESO, a Visual i plàstica, van preparar-nos l'ambientació a l'entrada i passadissos de l'Institut.

No vam poder fer totes les activitats previstes, però podem estar contents. Temps de tardor que el bosc, i especialment els boletaires, agraeixen.

dimarts, 30 d’octubre del 2012

ACOLLIDA VERDA A 1r D'ESO

Com l'any passat, hem fet l'acollida als alumnes de 1r d'ESO que han començat al nostre institut.  Sis alumnes de 4t d'ESO, membres del Comitè ambiental d'anys anteriors, en 3 equips de 2, han anar a les tres tutories i han dedicat una sessió a explicar-los algunes accions del Pla d'Acció Ambiental  amb la projecció d'una presentació que tenim preparada.


DOCUMENTS WEB EDUCACIÓ AMBIENTAL.Llegiu: PLA D'ACCIÓ AMIENTAL 2011-2014

dijous, 18 d’octubre del 2012

RECOMANEM: SORTIDA A SANTA FE DEL MONTSENY

El diumenge vinent es fa una caminada a Santa Fe. Un petit viatge de la vegetació mediterrània a la centreeuropea. És una sortida molt interessant i agradable: suredes, alzinars, prats, perxades, i finalment fagedes. I si veniu en grup: bona companyia.

Organitza NiUS
(Natura i Usos Sostenibles) WEB CLICA AQUI

dimarts, 16 d’octubre del 2012

EXPERIÈNCIA D'UNA ALUMNA DE L'INSTITUT MONTSORIU D'ARBÚCIES AL CAMPUS DE RECERCA JOVE DE LA UdG


L'Estel Call, que ara fa 2n de Batxillerat, ha gaudit de 15 dies excepcionals aquest estiu passat. Del 2 al 13 de juliol la Universitat de Girona va posar en marxa la 5a edició del Jove Campus de Recerca, una iniciativa amb la qual la UdG pretén aconseguir un acostament entre l’ensenyament de secundària i el món universitari mitjançant activitats d’introducció a la recerca., adreçada a alumnes que han acabat primer de Batxillerat.
L’objectiu d’aquest Jove Campus és posar a l’abast de totes aquelles ments inquietes i amb ganes d’adquirir coneixements un conjunt de recursos de la Universitat per tal que puguin introduir-se a la investigació i, en particular, avançar en els seus treballs de recerca de batxillerat.
L'Estel ens ho explica dient: ha estat una experiència molt enriquidora per mi, tant a nivell acadèmic com personal. M'ha ajudat moltíssim pel treball de recerca. Sempre estaven disposats a donar un cop de mà a tothom i alguns tutors ens van oferir continuar el contacte i el seguiment del treball un cop acabat el campus. El meu tutor en concret em va portar a fer sortides "extres" relacionades amb el meu treball. Vam conèixer moltes de les instal·lacions de la facultat i ens vam poder familiaritzar amb l'ambient. He après molt i sobre moltes coses: cada matí ens feien xerrades orientatives i formatives sobre temes diferents. Ah! A part de dedicar-nos principalment a la formació i al treball de recerca també vam tenir temps per fer altres activitats (museu de la pesca de Palamós, coves de Serinyà, activitat física i esport, dia a la platja de Palamós...). El campus va durar dues setmanes, de dilluns a divendres, i me'n recordo del primer divendres a la tarda, quan ens despediem, dèiem: "Sort que això encara no s'acaba, queda una altra setmana!".
. Enhorabona i endavant!
ALBUM DE FOTOS DEL CdRJ UdG
FACEBOOK DEL CAMPUS DE RECERCA JOVE 
BLOC DEL CAMPUS DE RECERCA JOVE
WEB OFICIAL DELCAMPUS de la UdG
VIDEO DEL CdRJ de la UdG