dilluns, 25 d’abril del 2016

AMBIENTÒMETRE 2016

Un any més presentem l'ambientòmetre. Observem que continuem estancats al voltant del 60%. Els espais comuns (patis, passadissos, escales) estan més bruts que les aules. Volem destacar la netedat de l'aula de 1rA ESO que hem pogut comprovar que acostuma a estar neta i amb els residus al seu lloc. Enhorabona, continueu així i que s'encomani.
Una vegada més recordem que la neteja de l'institut costa més de 40.000€ l'any, i que per aquest preu ens mereixem tenir l'institut més net de residus durant el dia, no només durant la nit. Netejar és bo, no embrutir és millor i més intel·ligent!
Fem memòria del que CONVÉ FER! 
Felicitem els que feu servir el Boc&roll i altres sistemes de redució de residus.
Ambientòmetre 2008-2016

divendres, 22 d’abril del 2016

DIA DE LA TERRA 2016 EARTH DAY

Cada dia és el Dia de la Terra, però ho commemorem el dia 22 d'abril.
Plana oficial del Dia de la Terra

Link


divendres, 8 d’abril del 2016

DIA MUNDIAL DE L'ACTIVITAT FÍSICA I LA SALUT 2016

El dia 6 d'abril era el Dia mundial de l'activitat física i la salut. Per commemorar-ho, avui 8 d'abril, la Regidoria d'activitat física i esports de l'Ajuntament d'Arbúces amb la col·laboració del CAP han organitzat una jornada on han participat els alumnes de la matèria optativa d'Educació Física de 2r i 3r d'ESO, juntament amb persones de totes les edats. L'activitat ha consistit en una caminada, una xerrada sobre condició física i esport i un esmorzar saludable. 
La xerrada l'han realitzada quatre alumnes del Montsoriu i podeu consultar el contingut al bloc d'Educació Física de l'institut:  APUNTS SOBRE CONDICIÓ FÍSICA I SALUT.
+ A ENLLAÇ: ÀLBUM DE FOTOS Flickr

INTERCANVI MONTSENY - CÉVENNES 2016. ANADA

El dimecres 6 d'abril els alumnes de la matèria optativa de francès van acompanyar als seus corresponsals de Sant Jean du Gard (Cévennes, França) al Parc Natural del Montseny  Reserva de la Biosfera. Van visitar l'Empedrat de Morou, la Vall de Santa Fe i el castell de Montsoriu.  L'alumnat del Montsoriu farà la tornavisita del 9 al 13 de maig. 

divendres, 1 d’abril del 2016

PREMI A UN ESTUDI COMPARATIU ENTRE L'EFICÀCIA D'UN REMEI QUÍMIC I TRES REMEIS NATURALS

L'alumna de 2n de Batxillerat Judith Pelegrí Pineda ha estat guardonada pel seu treball de recerca  Estudi comparatiu entre  l'eficàcia d'un remei químic i tres remeis naturals en l'eliminació del pugó de les plantes. El jurat del  XV PREMI DE MEDI AMBIENT PER UNES ESCOLES VERDES  convocat per l 'Institut Baix Empordà de Palafrugell li ha atorgat el tercer premi que,  a més de la satisfacció pel reconeixement que suposa, ha consistit en un disc dur d'unTera i un simbòlic bastò.
En el treball demostra que es pot utilitzar perfectament suc d'all per elimiar el pugó de les plantes perquè és eficaç.
Enhorabona!