diumenge, 25 de març del 2018

TREBALL DE SÍNTESI DE 1r D'ESO. FOTOGRAFIA

VIATGE D'ANADA INTERCANVI ARBÚCIES (MONTSENY), SAINT JEAN DU GARD (CÉVENNES), RESERVES DE LA BIOSFERA


Proposta de Treball de Síntesi http://docmontsoriu.blogspot.com
FOTOS:
1r àlbum viatge d'anada del 19 al 24 de març (133). 
2n àlbum fotos viatge d'anada Arribada dia 19 (78). 3r àlbum Nîmes dia 20 (72). 4t àlbum Randonée Cévenole dia 21 (35). 5è àlbum Montpellier dia 22 (50). 6è àlbum Pont du Gard dia 23 (16)

XIè INTERCANVI. I ja fa 20 anys!. Va ser el 1978  que l'Institut Montsoriu d'Arbúcies (Parc natural del MONTSENY)  i el Collège Marceau Lapierre de Sant Jean du Gard (Parc natural de CÉVENNES) van començar els intercanvis bianuals en el marc dels agermanaments d'ambdós parcs naturals que són RESERVES DE LA BIOSFERA per la Unesco. Són 22 promocions (a cada intercanvi hi van alumnes de dos cursos)  que estudien francès al nostre institut i alumnes que estudien castellà de Sant Jean que es troben per gaudir d'amistat, intercanvi cultural i coneixements dels respectius entorns naturals i humans. Per això cada dos anys tenim inclosa l'activitat en el pla de treball d'Escola Verda.
Arbúcies està agermanada amb Florac de fa més de 25 anys i actualment està en procés d'agermanament amb Saint Jean du Gard.
Excursió a Pont du Gard, el dels bitllets de 5€


Vall del riu Gardon de Mialet i el Gard a Andouze, Porte des Cévennes.

Moment de la presentació i caminada per una de les valls de les Cévennes.
Visita de tornada: Els alumnes de Saint Jean du Gard vindran a les nostres terres per visitar el Montseny i rodalies del 8 al 13 d'abril 
Informació i fotos dels 10 intercanvis anteriors AQUÍ

Aquesta activitat s'ha pogut dur a terme durant tots aquests anys gràcies a l'ajuda de la subvenció econòmica la de Diputació de Girona qué és la institució responsable de la vessant gironina del Parc Natural del Montseny. 

dissabte, 17 de març del 2018

ENLLAÇOS TREBALL DE SÍNTESI 2018

3r ESO: LA FARGA DEL ROQUER A LA RIERA D'ARBÚCIES 


2n i 3r ESO:  INTERCANVI MONTSENY CÉVENNES

1r ESO FOTOGRAFIA. ARA-ABANS


BOSCOS I AIGUA TENEN EL SEU DIA EN COMENÇAR LA PRIMAVERA

CONCURS FOTOGRÀFIC 2108 BASES
21 DE MARÇ DIA MUNDIAL DELS BOSCOS 

ELS BOSCOS, FONT D'ENERGIA POSITIVA

El 21 de març, se celebra el Dia Internacional dels Boscos per iniciativa de l’Assemblea General de les Nacions Unides. El tema escollit enguany per fer visible la importància dels boscos en les nostres vides és Els boscos i l’energia.22 MARÇ DIA MUNDIAL DE L'AIGUA
PETJADA HÍDRICA

L'AGENDA DE L'AIGUA
Totes aquelles activitats i esdeveniments que es duran a terme en el marc d'aquesta data les podeu consultar al web de l'Agenda de l'Aigua, un espai que aglutina activitats relacionades amb el món de l'aigua durant tot l'any. Lema d'enguany: “aigua i sequera, el seu impacte i què fas tu per minimitzar-ne els efectes”.

dijous, 8 de març del 2018

ECOFEMINISME, 8 DE MARÇ DIA DE LA DONA

ECOFEMINISME 
Parlar d'ecofemisme en aquest espai del Bloc Verd s'escau un dia com avui, 8 de març, dia de la dona. 
L'ecofeminisme és una forma actual del moviment que vincula teòricament l'alliberament de la dona i la igualtat de gènere amb el respecte als valors ecològics, relacionant els ecosistemes naturals amb els humans. El final de l'explotació dels ecosistemes representa també el final de l'explotació de la dona en una societat de cultura patriarcal. L'ecofeminisme parteix de la idea d'«ecologia», culturalment entesa com a rebuig a interpretar el món com si estigués format per parts autònomes i fragmentàries, independents uneixis d'unes altres.

Una de les autores i difusores més reconegudes és Vandana Shiva
ENLLAÇ ALS TEXTOS DE L'AGENDA LLATINOAMERICANA 2018: IGUALTAT DE GÈNERE i al WEB de la COMISSIÓ DE L'EDICIÓ EN CATALÀ


Lectura de poemes al pati de l'institut amb motiu del 8M. Foto arxiu Montsoriu.

DIA MUNDIAL DE LA NATURA SILVESTRE

El dia 3 de març la ONU el considera el Dia Internacional  de la  Vida i la Natura Silvestre. Enguany a l'institut hem programat una exposició sobre espècies invasores que empobreixen la diversitat natural. A més un grup d'alumnes del Comitè ambiental han preparat un mural i un projecte que s'havia de presentar a la trobada catalana de la CONFINT, Conferència Internacional de Joves , que es va celebrar a Barcelona, però que no hi van poder assistir presencialment a causa de la nevada. 
El treball que presentaven era sobre ESPÈCIES INVASORES, iniciat el curs passat per alumnes de l'Aula Oberta.
Altres anys CONFINT: http://instimontsoriu.blogspot.com.es/2012/06/cimera-de-rio-20-confit-conferencia.html

www.iss.org/database       www.higra.udg.es/invasiber