dimarts, 17 de febrer del 2015

ELEMENTS NATURALS PATRIMONIALS D'ARBÚCIES... i +

ENLLAÇ: 

Bona part del territori d'Arbúcies està dintre del Parc Natural del Montseny i en la seva totalitat és dintre de la Reserva de la Biosfera reconeguda per la UNESCO. Això vol dir que gaudim d'un patrimoni natural de gran valor reconegut mundialment.
ENTRA A MhM I CLICA 
SOBRE ELS PUNTS DEL MAPA
Durant les darreres setmanes alumnes de 2n i 3r han estudiat, gaudit i viscut alguns elements del patrimoni monumental, cultural i natural del nostre entorn. Han realitzat projectes d'aprenentage servei, que d'una forma interdisciplinàriñia i col·laborativa  i amb el fil conductor d'un centre d'interés han realitzat un producte que suposa una aportació a la societat que promociona l'entorn local. La plataforma que ho permet és el MHM, Mobile History Maps que georeferencia els indrets i publica les aportacions elaborades pels alumnes.
L'alumnat de 2n van vistar el Castell de Montsoriu anant i tornant a peu, i diferents grups de 3r van treballar elements al voltant de la Riera d'Arbúcies i els seus usos (Pou d el'Escultor, Bassa de la Farga, Molí de les Pipes, Parc Mongé i itinerari Rusiñol, Fonts de bomba, safareigs)  i del Jardí deondrològic del Roquer.

LINK MHM ELEMENTS PATRIMONIALS EMBLEMÀTICS
LINK NOTÍCIA ALWEB OFICIAL DE L'INSTITUT MONTSORIUdivendres, 13 de febrer del 2015

EXPOSICIÓ DE FÒSSILS I CONCURS "QUIN ÉS L'INTRÚS

Els alumnes de l'optativa de Geologia han preparat una exposició de fòssils amb el suport del professorat i de l'exdirector del Montsoriu i geòleg German Àlvarez. A l'entrada de l'institut hi ha un mostrador amb els exemplars triats on a més hi ha un INTRÚS. Es tracta de descobrir-lo i participar al concurs. Cal omplir una butlleta que tenen a consergeria i posar-la a la bústia que us indicaran. 

dimarts, 3 de febrer del 2015

PLANTES DEL NOSTRE JARDI 1. ARBOÇ


  Nom científic: Arbutus unedo
  Nom comú català : Arboç. Arbocer. Arbocera. Cirerer d´arboç.
  Nom comú castellà :Madroñera. Madroño.
  Nom comú Francès: Arbousier.
  Nom comú Anglès: Strawberry tree.
  Època de floració :Setembre. Octubre. Novembre. Desembre.
  Hàbitat :Garrigues Balears i zones forestals, especialment als alzinars.
  Usos i propietats : Fruit Comestible o usos alimentaris.Les fulles, de propietats astringents, s’han utilitzat en medicina contra diarrees i disenteries
  Característiques :L'arbocera és un arbust que es pot arribar a fer un arbre, es reconeix per la seva escorça vermellosa i les fulles serrades als marges. També són molt característics els seus fruits esfèrics, vermells quan estan madurs i comestibles; els fruits tarden un any en madurar i coexisteixen amb les flors de l'any següent. La floració i fructificació es dona a la tardor.
  Observacions :El nom d´unedo, procedeix del verb llatí edo: menjar i del numeral unus: un només; significa "menjar només un", per la fama que tenen els fruits d´emborratxar.
  Origen :Regió mediterrània i Sud-oest d´Irlanda.


Situació al Jardí: És localitza als marges del jardí.