dilluns, 31 de gener del 2011

2011: UN ANY PER LA BONA QUÍMICA!

Sovint veiem necessari recordar que ens agrada que del nostre institut en surtin persones ben formades, competents i amb criteris ecològics de sostenibilitat, salut i solidaritat. Vaja, que transmetin "BONA QUÍMICA" en el sentit més ampli. Sí, però també ens fan falta professionals competens, responsables, amb ètica i compromís en tots els àmbits, i la Química és un d'aquests. Per això com a Escola Verda ens adherim al AIQ2011, perquè creiem que també hi ha qui ha de lluitar per una química verda, sostenible, no agresiva amb les persones, amb usos pacífics, amb usos justos i solidaris. Visca, doncs, l'AIQ2011.

Sabeu perquè la ONU ha escollit aquest any?. Premi entre els primers alumnes de l'institiut que ho endevinin i ho escriguin correctament als comentaris d'aquesta entrada.

ENLLAÇ A SOCIETAT CATALANA DE QUÍMICA INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS AIQ2011
ENLLAÇ A INTERNATIONAL YEAR OF CHEMISTRY 2011
COMISSIÓ CATALANA PER L'ANY INTERNACIONAL DE LA QUÍMICA 2011

dimecres, 26 de gener del 2011

DENIP, 30 de gener

ÀLBUM DE FOTOS D'ALTRES ANYS Enguany el Dia de la Noviolència I la Pau (DENIP) s'escau en diumenge, però no per això deixarem de tenir-ho present. Recordem que el motiu és l'aniversari de l'assassinat del guia índú que va portar el seu gran país, Índia, a la independència per vies pacífiques: Mahatma Gandhi. Sovint recordem persones que han viscut o mort per aquesta gran causa que és la PAU, de l'entorn més proper al més llunya, del local al global. I lluitar per la PAU es pot fer a través d'un mitjà que esdevé pacíficament combatiu com és la música, cosa que des de fa molts anys està fent la cantant JOAN BÀEZ de la qual recomanem un documental que va emetre TV3 a Sense Ficció: El so més dolç
I encara continua éssent la veu crítica que denúncia, dins el seu propi país, EEUU, les injustícies que els poderosos cometen.

ALGUNES CANÇONS A YOUTUBE
Versió d'Blowing in the wind Escolat-ho en el vent, original de Bob Dylan
Diamonds and rust, Diamans i rovell
We Shall Overcome. No serem moguts.
I ..............RECORDEM QUÈ FÈIEM FA UN ANY

dissabte, 15 de gener del 2011

RECOMANEM: EXPOSICIÓ SALUT VERDA

Recomanem l'exposició SALUT VERDA, SALUT INDÍGENA A L'EQUADOR. Destaca la importància i la defensa de la medicina tradicional dels pobles indígenes dels territoris de l'actual Equador, dóna a conèixer la cosmovisió sobre la salut i de respecte al medi ambient, i l'amenaça de la biopirateria que provoca l'expoliació i apropiació indeguda (diguem-ho clar: robatori) dels seus recursos (provocats per traficants i multinacionals sense criteris ètics). Organitzada per Creu Roja.
MUSEU ETNOLÒGIC DEL MONTSENY, LA GABELLA, d'Arbúcies, entre el dimarts 18 de gener i el diumenge 6 de febrer.
ENLLAÇ DIRECTE AL WEB DE SALUT VERDA

dissabte, 1 de gener del 2011

ECLIPSI PARCIAL DE SOL (2)

Dimarts 4
Hora de sortida del Sol a comarques Gironines aproximadament a les 8:15, amb el sol eclipsat un 20%.Màxim de l'eclipsi a les 8:57, amb un 53 previst en aquesta zona.
Zones properes a Arbúcies: i es puja a un lloc elevat, millora la visibilitat, per exemple Santa Bàrbara de Sant Feliu de Buixalleu, el Castell de Montsoriu ...
ESPEREM QUE LA METEOROGIA ACOMPANYI i qui vulgui fer observació, que vagi equipat. MÉS INFORMACIÓ ASTROEMPORDÀ