divendres, 24 de febrer del 2012

PLANTES MEDICINALS.VISITA A L'EXPOSICIÓ DE "LA GABELLA"

Hem visitat l'exposició temporal instal·lada al Museu Etnològic del Montseny La Gabella: "CAMINS DE SALUT. Itineraris per conèixer les plantes medicinals de les Comarques gironines " de Marimurtra. A la foto podem veure alumnes de l'Aula Oberta fent les seves anotacions per després comparar amb les plantes que tenim a la zona enjardinada de l'institut.
L’exposició transmet informació sobre les plantes medicinals del nostre entorn. S’explica quines propietats tenen, com distingir-les o com elaborar remeis. Es fa a través de fotografies, caixes olfactives, mostres reals, ... es recull tota la informació i exercicis d’identificació de les plantes. A més, l’exposició proposa 5 itineraris per les comarques gironines (dos d’ells a La Selva; un, al Baix Empordà; un, al Gironès i, finalment, un al Ripollès) on es poden trobar i recollir aquestes plantes.

Amb aquesta mostra es vol fomentar l’estima de l’entorn i del patrimoni natural alhora que es propicia la pràctica d’activitat física ja que es promouen les caminades pels itineraris de plantes medicinals.

Si algú vol fer els camins que promou l'exposició i vol més informació: AQUÍ

dissabte, 18 de febrer del 2012

CAMINADA D'ARBÚCIES A JOANET.DIJOUS GRAS 2012

Dijous Llarder: Joanet 2012, un dia magnífic, un ambient extraordinari i molt bona companyia.
Gairebé 400 alumnes i professors vam fer la tradicional sortida de Dijous Llarder el passat 16 de febrer. Vam seguir el tram Arbúcies-Joanet del sender de gran recorregut anomenat Camí del Nord que va de Mataró al Canigó (GR83).

CLICA: VIDEO JOANET 2012 (11'), i,després,
el clip de la
Mireia i l'Elisabet (1'), aquí.

CLICA: VIDEO DE JOANET 2009 (8').

Recorregut amb GPS, clica sobre la imatge per ampliar la imatge de Google Earth.
Arbúcies-Joanet-Arbúcies en GOOGLE MAPS

NOTA. Enguany la sortida ha quedat "retallada" dues hores respecte anys anteriors, la qual cosa suposa una reducció del 30%, ( :-/

dimarts, 7 de febrer del 2012

PARTICIPA AL MERCAT D'INTERCANVI D'ARBÚCIES

Sí, sí, REUTILITZA.
Si dissabte ets per Arbúcies et proposem participar al mercat d'intercanvi que l'Assemblea Popular d'Arbúcies organitza a la Plaça de la Vila.
Segur que tens llibres, CD's, roba, jocs, aparells, etc... que ja no fas servir, que tot i estar en bones condicions, van envellint oblidats en un raco....
Segur que hi ha algú que té un objecte que ja utlitlza i que a casa li fa nosa i estaria encantat de bescanviar-lo...
I segur que hi ha una altra persona que no li agrada el que tu tens, però li agrada una altra cosa que té el que li agrada el que tu tens... i així anar fent fins a completar el cercle...
Ara tens l'oportunitat d'entrar a la roda i tornar a casa amb l'alegria de tenir alguna cosa que et farà servei i que la teva no l'has hagut de llençar, sinó que "viurà" una nova aventura en unes altres mans.