dimarts, 31 de maig del 2016

LA CASA DE ABELLES 2016

El dilluns 30 de maig, un curs més,  els alumnes de 1r d'ESO han visitat la CASA DE LES ABELLES a Sant Pere de Torelló. 
WEB: UN VIATGE AL MÓN DE L'APICULTURA
Visites d'altres anys: 2012 , 2014 , 2015
La importància de les abelles
Les abelles són importants per molts motius. Aquests insectes mouen el pol·len de flor en flor i faciliten que les plantes proliferin. Aquesta tasca s’anomena pol·linització. Sense l’acció de les abelles moltes plantes no es reproduirien.
Les femelles se senten atretes per les olors de les flors. Llepen el nèctar amb la trompa i traslladen el pol·len amb les potes o les pilositats del cos. Dins de l’estómac el nèctar es converteixen mel.
Quan arriben a la bresca regurgiten el contingut a les cel·les. Un cop l’aigua s’evapora apareix la mel, l’aliment de les abelles.  Una abella fabrica en tota la seva vida el que hi cabria en una cullerada sopera.
La mel és un àpat energètic, molt aconsellable per ainfants i per l’exercici físic. La humanitat fa mil·lennis que menja mel. La bresca, a dins de l’arna, està composta per cel·les hexagonals. A l’interior de les cel·les, les abelles emmagatzemen mel, pol·len i crien les larves. Les abelles alimenten les larves amb gelea reial durant els tres primers dies de vida
L’ésser humà feia espelmes amb la cera, però avui ja no s’usa tant. Per tot plegat, les abelles tenen tanta importància. Fins i tot el verí  de l’abella serveix per fabricar medicines.