divendres, 15 de gener del 2016

UN EXALUMNE DE L'INSTITUT MONTSORIU DESCOBREIX COM AUGMENTAR L'EFICÀCIA EN EL RECICLATGE DEL PAPER

Lectura i presentación de la tesi doctoral
L'arbucienc Marc Delgado Aguilar, exalumne de l'Institut Montsoriu de la promoció que va finalitzar el Batxillerat l'any2009, ha trobat  una solució per reduir el consum de matèries primeres i d'energia per fabricar paper  reciclat i  augmentar la sostenibilitat econòmica i ambiental. És doctor en enginyeria química i forma part del grup de recerca LEPAMAP (Laboratori d'Enginyeria Paperera i Materials Polímers) de la Universitat de Girona i col·labora amb la Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic de la UPF.
En el seu estudi ha observat que l'ús de nanofibres de cel·lulosa en el procés de reciclatge fa que el paper es pugui renovar fins a set vegades conservant les propietats. Per tant, és una solució prometedora per reduir el consum de recursos naturals. Va realizar la recerca  en el marc de la seva tesi doctoral  dirigida per Pere Mutjé (UdG) i Pere Fullana (UPF).
La seva proposta és una sòlida alternativa per diferents motius: no requereix elevades inversions en equipaments industrials, el potencial de reforç és major i proporciona més durabilitat de les fibres a la tecnosfera.
Cal destacar, a més, que en Marc és un dels investigadors doctorats més jove del país.  
CLICA AQUÍ PER VEURE EL VIDEO


ENLLAÇ AL COMUNICAT OFICIAL DE LA UNIVERSITAT DE GIRONA
ENLLAÇ A LA NOTÍCIA DEL DIARI DE GIRONA 15/01/2016
ENLLAÇ AL TELENOTÍCIES DE TV3 Incrementen la vida del paper reciclat (1'41") 19/01/2016
ENLLAÇ A LA NOTÍCIA DE LA CADENA SER I ÀUDIO ENTREVISTA