dimarts, 28 de maig del 2013

CATIFES DE FLORS 2013

ALBUM DE FOTOS
Un any més l'Institut Montsoriu hem participat a l'inici de les festes de les Enramades amb la confecció d'una catifa. Tradició arrelada al medi i adaptada als moments actuals.
Enguany el tema era un teixit de peces de diferents colors tipus "patchwork" cosides amb les cintes de la "convicència, la cultura i l'educació" en alegoria a la tasca de l'Institut amb els alumnes de difertens interessos, aficions, aptituds i diverses cultures. El lema comú proposat perl a comissió de catifes era independència.
Recollim flors i plantes boscanes amb respecte a l'entorn com els avantpassats que habitaven les Valls d'Arbúcies (flor d'acàcia:blanca, lliroia-ginesta:groga, pradella: marró, bruc: verd) també utilitzem elements que aconseguim gratuïtament com gespa, o adquirits com compost (abans s'utilitzava podrit de castanyer), palla d'arròs, esmicolat de coco,  clavells... Alumnes, exalumnes professors, pares i veïnat participa en les diferernts parts del procés. Finalment, algunes de les restes les utilitzem com adob per al jardí i l'hortet de l'institut.