dissabte, 10 de desembre del 2011

DOS PREMIS RECERCA JOVE 2011 (CIRIT)

Avui, a Barcelona, el Secretariat d'Universitats i Recerca de la Generalitat ha lliurat els Premis Recerca Jove 2011 (abans anomenats CIRIT). Els dos candidats proposats pel nostre institut han estat guardonats pels seus respectius treballs de recerca del àmbit de la salut:

Roger Tarrés Rodrigo, per "Estudi de l'efectivitat antibacteriana de 20 gels de bany comercials"
El que va comprovar és que un gel de bany, pel fet de ser més car, no és millor que un altre amb un preu inferior; tenint present que el que importa d’un gel de bany és la seva acció de neteja i no les fragàncies o altres productes secundaris que pugui tenir.
El consumidor podrà veure quin gel és el millor netejant i quin ho és en qualitat-preu gràcies a les pràctiques dutes a terme amb vint gels de bany comprats a Arbúcies, el 2010.

Aina Calls Cobos per "Per una millor postura. Estudi de la postura corporal al centre d'educació secundària Montsoriu"
Sempre ens han dit que ens hem d’asseure bé a classe ja que sinó podem patir lesions. Però són les taules i les cadires que utilitzem les adequades per adoptar una postura correcta? En aquest treball es trasllada aquesta qüestió a les aules del centre d’educació secundària Montsoriu amb la finalitat de comprovar si els alumnes que hi cursen els seus estudis poden adoptar una bona postura a partir del mobiliari que el centre els proporciona. Són molts els alumnes que en aquests moments estudien al Montsoriu. Aquest fet comporta una gran heterogeneïtat en les alçades i, com a conseqüència, és molt difícil que tots els alumnes puguin adoptar una bona postura. Tot i així, sempre es pot trobar una solució a aquesta important problemàtica tot dissenyant de nou el mobiliari que hi ha al centre.
Enhorabona!