dilluns, 15 d’abril del 2013

USOS SOSTENIBLES DE L'ENERGIA

"Els joves del Projecte Agudes que fem pràctiques en el món laboral hem fet un treball per estudiar l'energia sostenible. Vam observar  les fonts que usen les empreses, les instal·lacions i el consum.

ENERGIES RENOVABLES I ETIQUETA D'UN ELECTRODOMÈSTICS
Les conclusions són:
La majoria d'empreses tenen connexió a la xarxa elèctrica, poques fan servir calderes de gasoil, i de gas no hi ha cap. Al poliesportiu hi ha calderes de biomassa. A més hi ha plaques solars tèrmiques. També n'hi ha sobre el gimnàs de l'institut. Fan que no es contamini tant i ajuden a aprofitar energia calorífica. Una empresa, a més de tenir  una petita central giratòria i una altra al sostre, es dedica a instal·lar plaques fotovoltaiques i plaques tèrmiques per aprofitar l'energia solar. També es dedica a posar calderes de biomassa, que utilitzen el pèl·let i altres derivats de la fusta triturada.
Algunes gaudeixen de vidres doble aïllants, o aprofiten molt l'energia solar duran el mati, ja que també disposen de finestres àmplies i lluminoses. Quasi totes tenen parets gruixudes, algunes amb fibres aïllants. Normalment  no es fan servir bombetes incandescents. La majoria d'empreses fan servir fluorescents i algunes làmpares de baix consum.  Les calefaccions i aires acondicionats tenen termostats.  Cap disposa de interruptors automàtics, tots són manuals. Molts aparells nous són d'eficiència A, màxima; els més vells no tenen l'etiqueta".
-----------
Aaron, Àlex, Alí, Arnau, Carles, Dani, Joel, Guada, Kevin, Marc, Marga, Míguel,  Robert, Sam fan pràctiques a les empreses i institucions que  trobareu clicant AQUÍ.