dimarts, 27 de febrer del 2018

MÒBILS: SIGUEM CONSUMIDORS RESPONSABLES

Aquest dies Barcelona és la capital dels mòbils. El Mobile Social Congress visibilitza els impactes socials i ambientals silenciats al Mobile World Congress
Programa 2018: Sobirania tecnològica i feminisme, obsolescència i enverinaments
La indústria de l'electrònica genera un creixent volum de residus com a resultat de l’obsolescència programada, la tecnologia a comptagotes i la irresponsabilitat empresarial en relació al reciclatge i la reparació.
També és preocupant la creixent utilització de serveis tecnològics allotjats en ordinadors d’altres de qui desconeixem els interessos i poden facilitar l’accés a les nostres dades i comunicacions sense el nostre control. La mateixa lògica promou la privatització del coneixement, començant pel programari, i afavoreix un sector de les telecomunicacions controlat per part de molt poques multinacionals, cosa que no permet una lliure competència real.
Recorda que a l'Institut Montsoriu impulsem una campanya de recollida de mòbils usats per tal de reciclar-los i ajudar a la fundació Jane Goodall. Sigues responsable en la compra i l'ús dels aparells mòbils. 
http://mobilesocialcongress.cat/ca/