dimecres, 17 de gener del 2018

DRETS HUMANS PER LA PAU: DEL 10D al DENIP, MÉS QUE UN GRA DE SORRA PER LA PAU

EL 10 DE DESEMBRE VA SER EL 69è ANIVERSARI DE LA DECLARACIÓ DELS DRETS HUMANS
Donat que ja s’han acabat  les obres de l’Institut vam pensar que seria un bon moment per fer una activitat que teníem al calaix: retolar a l’entrada de cada classe amb un dret humà. Això es complementa amb els Objectius del mil·leni. 
Els alumnes delegats ambientals  d’ESO  van penjar el cartell d’un dret humà a l’entrada de les respectives aules, de manera que ara cada aula té assignat un dret humà. Cliqueu a SETMANA PELS DRES HUMANS 2017   

EL 30 GENER COMMEMOREM EL DENIP (Dia Escolar per la No-violència i la PAU)
Coincidint amb l’aniversari de la mort de Gandhi  (1948) és el  DENIP, i enguany essent el 70è aniversari ho volem recordar d’una manera especial.
L’activitat de l’any passat va ser penjar frases en una olivera en un test a l’entrada de l’edifici i ha sobreviscut un any en un racó del jardí. Ara el que farem és trasplantar-la al jardí. Per això per la setmana del 30 com a activitat conjunta proposem:

1.Explicar-ho a les tutories i complementar-ho en matèries com socials o valors ètics.

2.El dimarts 30 de gener. Els delegats de les classes, ambientals i de festes, sortiran al primer pati 15’ abans. Participaran del trasplantament de l’olivera i de la lectura d’un manifest.

3.A les tutories següents es llegirà el dret humà que tenen assignat i el manifest i es repartirà una pedra a cadascú on hi posarà una paraula relacionada amb la PAU en una cara, i el número del dret de la seva aula. El grup sortirà al pati i deixarà la pedra al peu de l’olivera. 
L’expressió posa el  teu gra de sorra, es converteix amb “posa més que un gra de sorra per la pau”.

A més hi ha material per aprofundir el tema en matèries (socials, valors ètics, webs en diferents idiomes, càlculs, ...).
L'EXCUSA, 13 videos, 13 temes per a un altre món possible.
Institut Montsoriu, altres anys:
Denip 2017(Frases sobre la pau a l'olivera). Denip 2016 (La Pau fugint de la guerra). Denip 2015 Denip 2014 (1) i2014 (2). Denip 2013. Denip 2012. Denip 2011. Denip 2010. Denip2009. Àlbum de fotos de diversos anys.