dimecres, 21 de març del 2012

22 DE MARÇ. LA SEGURETAT ALIMENTÀRIA, EIX DEL DIA MUNDIAL DE L'AIGUA 2012


El 1992 l'Assemblea General de Nacions Unides va establir que el 22 de març de cada any es commemoraria el Dia Mundial de l'Aigua. Aquest dia és una oportunitat única per recordar que mentre nosaltres ignorem o menyspreem un bé tan fonamental per a la nostra vida, moltes persones en el món no tenen accés a la quantitat d'aigua potable necessària per a la seva supervivència.
Un be escàs
En un planeta que està cobert per aigua en les seves dues terceres parts, sembla un contrasentit dir que el difícil accés a l'aigua potable és la causa de malalties i pobresa per a 1.500 milions de persones.
L'aigua apta per a l'ús humà (dolça, potable i de fàcil accés) representa una part molt petita del total, i la seva escassetat no és conseqüència només de les condicions naturals de determinades regions, sinó que té molta relació amb l'augment de la població, el malbaratament, la contaminació i la manca de recursos tecnològics.
La situació és preocupant i molts experts consideren la qüestió de l'aigua com el desafiament més important que ha d'afrontar la humanitat en el segle XXI.
A més de l'aigua per consumir, l'agricultura, la indústria, la higiene, la salut, la qualitat ambiental d'un territori i la seva població, les possibilitats de bon viure d'un territori i la seva població depenen de l'aigua, de la seva qualitat i del seu consum racional.
MÉS INFORMACIÓ A:
· Web del programa Escoles Verdes (apartat de l’aigua), on podreu trobar recursos, tallers, activitats, contes, etc...
· Web de l’ACA: Agència Catalana de l'Aigua


Foto: Salt de la Dona d'Aigua (Riera de la Pineda. Arbúcies)