divendres, 6 d’octubre de 2017

2017 NOU CURS, OBRES ACABADES I 50è ANIVERSARI


Coincideix que aquest curs l'edifici s'ha ampliat i la part vella s'ha remodelat amb la commemoració dels 50 anys de l'origen de l'institut. Sí, fa mig segle que es va fundar el CLA, Col·legi Lliure Adoptat on s'impartia el Batxillerat d'aleshores que és el precursor de l'actual INS Montsoriu. Una mica d'Història, la podeu trobar aquí, però del que parlarem ara és des de la visió mediamental. 

Avantatges energètiques.
- Els barracons han quedat eliminats i s'ha d'eixat de llogar una nau de FP.  En quedar tot concentrat és previsible que hi hagi menys pèrdues energètiques.
- La calefacció ha quedat sectoritzada i la caldera de calefacció de gasoil ha quedat combinada amb la de biomassa municipal.
- Les  finestres de la part vella s'han canviat per unes altres de materials aïllants i doble vidre, com les instal·lades a la part nova. 
- Les parets de la part vella són més gruixudes perquè s'han recobert de materials aïllants, tal com fan actualment en l'obra nova. 
 - Al pati hi tenim més arbres: 7 magnòlies i un ginko.

Però, des del punt de vista natural,  tenim un gran inconvenient: S'han tret tots els nius d'oreneta. Vàrem vigilar que tinguessin cura de no treure'ls durant l'època de cria tal com mana la llei de protecció i fins i tot van reinstal·lar els artificials. Vam intentar que els deixessin, però tornant de vacances ja els havien tret. Ens van dir que els artificials podien caure i fer mal a algú.
Esperem que les orenetes tornin a fer els nius allò on van néixer. A la primavera, les ajudarem posant una bassa amb fang i palla  vora el pati i instal·larem nius artificials en una zona on no hi hagi risc de que caiguin.