dijous, 2 de març del 2017

MARTÍ BOADA: DEL MONTSENY AL MÓN I DEL MÓN AL MONTSENY

(en construcció)
La botànica em fascina, la vida animal m'entusiasma, l'ecologia m'estimula, però la dimensió humana és per mi el principal, sense ella no hi trobo sentit.

Visita https://martiboada.cat

1 comentari:

Institut Montsoriu ha dit...

PRESENTACIÓ
...
En Martí i Juncà, va començar a respirar els aires del Montseny fa 67 anys a Sant Celoni. Fill de pares arbuciencs sempre reconeix les seves arrels lligades a les formes de vida tradicionals lligades al bosc. El seu contacte amb la natura i les persones que en viuen ha marcat el seu itinerari formatiu i laboral.

Amb els seus 40 anys d'activitat ha construït un currículum impressionant. Ha donat a conèixer el Montseny arreu del món, és membre d'associacions naturalistes i ecologistes -d'algunes n'és fundador-, ha escrit nombrosos llibres i articles, ha fet divulgació en programes de ràdio i televisió, ha fet incomptables xerrades i conferències des del racó més petit del país fins als fòrums més internacionals de la Unesco.

Es presenta com a naturalista i geògraf. És Doctor en Ciències Ambientals i magister i llicenciat en Geografia per la UAB. També és llicenciat en estudis catalans per la Universitat de Perpinyà i altres estudis vinculats a Sociologia i Química.

Actualment és Professor Titular de la Universitat Autònoma de Barcelona, on duu a terme docència i investigació a l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA) i al Departament de Geografia de la mateixa universitat. És director del grup de recerca Conservació, Biodiversitat i Canvi Global. Està al capdavant de l'Observatori de La Tordera.

Professor visitant d'universitats de Califòrnia i Montana (USA), Xile, Mèxic i de Toulosse (França). Membre del Comitè Espanyol del Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient, de la Comissió de Comunicació i Educació de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura i del Fòrum Global 500 de les Nacions Unides, institució que l’any 1995 li concedí el Premi Global 500 entregat per Nelson Mandela.

Resumeix la visió de la seva tasca en aquesta frase: La botànica em fascina, la vida animal m'entusiasma, l'ecologia m'estimula, però la dimensió humana és per mi el principal, sense ella no hi trobo sentit.

I abans d'acabar, us anuncio que el proper mes de maig tindrem al Museu Etnològic del Montseny La Gabella una exposició itinerant que fa un recorregut pels seus 40 anys de feina amb textos, fotos i col·leccions d'objectes. Us recomano que la visiteu.

Caminar amb ell pel bosc és on descobrim la profunda estima i el gran coneixement que hi té, però avui ens haurem de conformar amb escoltar-lo. Martí, gràcies per acceptar la nostra invitació, la paraula és teva.