divendres, 4 de març del 2016

OLIMPÍADES DE GEOLOGIA 2016

Treball en grups i recollida de records
El divendres, 26 de febrer es van celebrar les  7es Olimpíades de geologia a la UdG (ENLLAÇ). Hi van participar 107 alumnes de diferents instituts de les comarques gironines; 17 d’aquests alumnes eren del Montsoriu, 8 de l’optativa de Biologia i Geologia de 4t i 9 de l’optativa de Ciències de la terra de Batxillerat.
Aquesta competició consistia en una prova teòrica, individual, i un treball pràctic que calia resoldre en equip . L’alumne del centre millor classificat va ser l’Adrià Tarrés, de segon de batxillerat, que va quedar en 17a posició.
L’acte va finalitzar amb una conferència, Set històries de la geologia de Girona, a càrrec del Dr. David Brusi, seguida del lliurament de diplomes. Els alumnes guanyadors, un dels Maristes de Girona i dos de l'INS Muntaner de Figueres, aniran a la fase estatal a Jaca.
Però el Bloc Verd no es vol quedar en una noticia d'una activitat que estimula l'estudi de la Geologia. Vol aportar també una reflexió que condueixi  a accions ambientalment sostenibles. Per això us proposem que llegiu aquesta entrada del   WEB DEL COL·LEGI DE GEÒLEGS DE CATALUNYA:
La geologia no pot ser indiferent a la necessitat d’un canvi de model de gestió vers un món més sostenible; el que es coneix com a “Nova Cultura del Territori”, una nova forma d’entendre i d’entendre’s amb el territori per fer-lo més sostenible i cercar quins límits geològics, ecològics i socials són infranquejables.
 MÉS INFORMACIÓ AQUÍ
Universitat de Girona. El grup d'Arbúcies a la dreta de la imatge.

Dalt: Prova individual escrita. Baix: Recollida de premis i records