divendres, 24 de febrer del 2012

PLANTES MEDICINALS.VISITA A L'EXPOSICIÓ DE "LA GABELLA"

Hem visitat l'exposició temporal instal·lada al Museu Etnològic del Montseny La Gabella: "CAMINS DE SALUT. Itineraris per conèixer les plantes medicinals de les Comarques gironines " de Marimurtra. A la foto podem veure alumnes de l'Aula Oberta fent les seves anotacions per després comparar amb les plantes que tenim a la zona enjardinada de l'institut.
L’exposició transmet informació sobre les plantes medicinals del nostre entorn. S’explica quines propietats tenen, com distingir-les o com elaborar remeis. Es fa a través de fotografies, caixes olfactives, mostres reals, ... es recull tota la informació i exercicis d’identificació de les plantes. A més, l’exposició proposa 5 itineraris per les comarques gironines (dos d’ells a La Selva; un, al Baix Empordà; un, al Gironès i, finalment, un al Ripollès) on es poden trobar i recollir aquestes plantes.

Amb aquesta mostra es vol fomentar l’estima de l’entorn i del patrimoni natural alhora que es propicia la pràctica d’activitat física ja que es promouen les caminades pels itineraris de plantes medicinals.

Si algú vol fer els camins que promou l'exposició i vol més informació: AQUÍ