dissabte, 12 de novembre de 2011

11/11/11 Vª TROBADA D'INSTITUTS ESCOLES VERDES DE LA SELVA

Una nova trobada, i ja en són V, d'Instituts Escoles Verdes de La Selva. Enguany els amfitrions han estat els companys de Vidreres, amb participació també de d'Arbúcies (Montsoriu), Hostalric (Vescomtat de Cabrera), Lloret de Mar (Rocagrossa), Sant Hilari Sacalm (Busquets i Punset) i Santa Coloma de Farners. Vora de 150 alumnes i professors han participar de l'activitat que ha consistit en un treball per grups d'intercani d'experiències i propostes en base a 5 eixos:
1. Gestió de residus.
2. Difusió del pensament ecològic.
3. Consum responsable.
4. Relació amb l'entorn proper en temes ambientals.
5. Formació d'una possible associació comarcal d'Escoles verdes amb membres i exmembres dels instituts que ho són.
Tot seguit van fer una fira d'intercanvi d'objectes usats, coherent amb la reutilització i un concurs d'objectes fets amb materials reciclats. Destacaven les joguines aportades per l'INS de Santa Coloma de Farners fets per l'alumnat del Clice Formatiu d'Educació Infantil.
Després de participar en la festa de la Castanyada del centre el grup format per membres dels comitès ambientals dels diferents centres va fer una excursió pel pla de La Selva, dinant a l'entorn d'un bosc mixt de roures, alzines i pins que ens recordava la selva que un dia va existir va donar nom a la comarca. Durant la trobada es va traspassar el testimoni per organitzar la del proper any, materialitzat amb la Llibreta Verda, a l'insitut de Lloret.
ENLLAÇOS DE NOTÍCIES I FOTOS D'ANTERIORS EDICIONS:
I TROBADA EXCURSIÓ A LES PLANES DE SON on va començar aquesta història.
... apa, vinga a veure si feu comentaris al bloc, que ens agrada molt.

1 comentari:

Institut Montsoriu ha dit...

Va ser una sortida profitosa d'aprenentatge, intercanvi i personalment i ens ho vam passar molt bé. Fins la propera.

Visites 6428.