dimarts, 3 de maig del 2011

AMBIENTÒMETRE 2011 CONSIDERACIONS

L'Assemblea del Comitè Ambiental del 27 d'abril vam valorar i en comú els resultats de l'ambientòmetre i vam fer les següents consideracions:
a) En general les aules estan poc cuidades, respecte anys anteriors ha baixat. Sabem que hi ha classes molt brutes. Altres estan més acceptables. Algunes classes no buiden el contenidor de paper quan està a ¾.
b) Els espais comunitaris estan una mica més cuidats que altres anys, però encara es veuen deixalles als passadissos (boles de plata, trossos de llonganissa,, papers...) i els patis només estan nets de divendres a dilluns a l’hora del pati, després hi ha brics de sucs, paper de plata, plàstics, restes de menjar,... Els contenidors dels passadissos s’utilitzen més bé que els del pati. Al pati tot es recull més barrejat.
c) Globalment hi ha una millora respecte el curs passat, però estem força estancats i no aconseguim arribar al 90-100% que seria l’indicador d’un institut net i ambientalment sostenible.
d) No podem justificar-nos dient que calen més papereres o que es netegi més sovint quan gastem gairebé 93.000€ en energia i neteja. La despesa de neteja, 60.000€ és molt alta i ens mereixem tenir un institut més net. NO EMBRUTIR ÉS MOLT MILLOR, FEM-HO BÉ. Fa dos anys les despeses eren de 84.900€ (ara 8000€ més), quant ens costarà en un futur les persones amb mals hàbits no canvien els costums?
e) Si estalviem, disposarem de diners per altres coses. Ja veieu que quan es pot es mira de millorar les condicions, per exemple del pati, amb dues taules de ping pong. Només estalviant un 10%, disposaríem de 9000€ més per altres projectes. O almenys que no s’hagi d’apujar tant la despesa dada any.