dimarts, 28 de febrer del 2017

CAMPANYA DE RECOLLIDA DE MÒBILS USATS

MSC alternatiu al MWC
Aquesta setmana els mitjans de comunicació del nostre país ens parlen molt del MWC (Mobile World Congress), un esdeveniment mundial sens dubte molt important pel nostre país perquè, a més, es fa Barcelona.

Els dispositius mòbils són una eina present a les nostres vides. Clar que, si en tenim, n'hem de fer un bon ús i l' hem de fer durar, evitant canviar-los sovint encara que la publicitat ens inciti a fer el contrari. Quan, després d'uns anys d'ús, un aparell s'ha fet vell i queda obsolet, què en fem?

Us volem presentar dues iniciatives per a reflexionar i actuar desenvolupant bones pràctiques

La primera es fa també a Barcelona: el MSC (Mobile Social Congress) i planteja temes com:
* Manca de drets laborals i de condicions de treballs justes.
* Extracció de minerals com el "coltan" que genera guerres al centre d'Àfrica (Congo, Rwuanda, Burindi). Cal un comerç just de minerals.
Obsolescència programada, els aparells podríen durar més,  però hi ha elements  programants per durar unes hores limitades, no per desgast dels components.
* Generació de residus electrònics, la major part dels quals es poden reciclar i evitar noves extraccions de minerals.
Programari lliure i coneixement obert.
Economia Solidària i Cooperativa al servei de les persones.

La segona és que l'Institut ens acollim a la iniciativa de la Fundació Jane Goodall i tenim un punt de  RECOLLIDA DE MÒBILS USATS en el marc de la CAMPANYA DE RECICLATGE DE MÒBILS PER A PROTEGIR ELS ECOSISTEMES AFRICANS.
1) Porta els mòbils vells usats de casa teva al punt de recollida. Enganxa-hi una etiqueta amb el teu nom i email si vols rebre informació personalitzada de la campanya.
2) El Comitè ambiental farem públic cada vegada que fem una tramesa a la Fundació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada