diumenge, 22 d’abril del 2018

RECONEIXEMENTS AMBIENTALS 2018

El treball de recerca "Prototip per a l'autosuficiència i la qualitat alimentàries d'Arbúcies" de l'alumne de 2n de Batxillerat del Montsoriu ha sigut guardonat amb el segon premi als XVII Premis Medi Ambient organitzats per l'Institut Baix Empordà de Palafrugell. Enhorabona Marc .

Síntesi: Aquest estudi parteix de la hipòtesi que afirma que els aliments que necessiten els arbuciencs per cobrir les seves necessitats nutritives diàries es poden cultivar de forma ecològica al mateix poble d’Arbúcies. Així doncs, aquesta recerca pretén dissenyar un prototip de producció alimentària, ecològica, sostenible, autòctona i autosuficient que sigui capaç de produir la quantitat d’aliment necessari per cobrir les necessitats diàries de tota la població d’Arbúcies.
Actualment, la desconnexió entre els extrems de la cadena alimentària suposa un agreujament de la qualitat dels seus productes i una obstrucció del desenvolupament de la producció a petita escala i de proximitat.
D’aquesta manera, l’objectiu del projecte és fomentar un model de consum respectuós per a les persones i també pel medi ambient.
L’estudi ha permès concloure el següent: tal com s’ha plantejat el projecte, aquest no ha estat capaç de cobrir totes les necessitats calòriques de la població i, per tant, la hipòtesi no queda corroborada. No obstant això, l’estudi ha obert la porta a nous interrogants i a noves recerques que vagin destinades a fer-ho. Aquesta recerca ha realitzat els primers passos del camí cap a un nou model de consum, i per tant es considera que compleix amb l’objectiu de demostrar que la idea d’un sistema real i complet dut a mans d’una organització major d’experts no queda tant desdibuixada a l’horitzó de la utopia.

PREMI EXTRAORDINARI DE GRADUAT EN BIOLOGIA A UN EXALUMNE
L'exalumne de l'institut Martí Amargant Arumí va recollir a Barcelona el Premi Extraordinari de Graduat en motiu del brillant expedient acadèmic obtinguts en els seus estudis a la facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona. Actualment en Martí és a la UIT (Artic University of Norway) acabant el seu Màster “Marine microbial food web ecology during the Arctic polar night”. Enhorabona Martí i des del nostre centre, com Escola Verda,  t'encoratgem a que la teva tasca serveixi per fer aportacions a la millora del medi ambient.  Felicitats.