dissabte, 28 de novembre del 2015

RECOLLIDA DEL PREMI ESCOLA VERDA 2015

¿Recordeu que en una notícia anterior (CLIQUEU AQUÍ) vam comunicar que ens havien concedit el Premi Escola Verda 2015 a la trajectòria? Doncs ja l'hem recollit a la XIII Trobada d'Escoles Verdes al Cosmocaixa de Barcelona.

Enllaç notícia Diari de Girona
Discurs de recollida del Premi Escoles Verdes 2015 a la Trajectòria.

Molt bon dia!

Primer de tot deixeu-me expressar, en nom de la comunitat educativa de l’Institut Montsoriu d’Arbúcies, l’agraïment a qui ens heu convocat avui: Medi Ambient  i Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i al jurat que ens ha concedit el premi a la nostra trajectòria com escola verda. Ara fa 12 anys, quan vam entrar en el programa, no ens podíem imaginar un dia com el d’avui, perquè, entre d’altres coses, ni tan sols existia la convocatòria.

Estem molt contents de rebre aquest reconeixement, sobretot perquè veiem que som molts els centres que treballem per una bona educació ambiental, que compartim amb ells la lluita per unes mateixes causes  i que per nosaltres també serien mereixedors d’aquest premi. Suposo que només serà qüestió de temps.  Implicar-se en un programa com el d’escoles verdes no és una tasca fàcil. El dia a dia és ple complexitats i de contradiccions, però la necessitat i la urgència de que el sistema canviï,  el compromís i el voluntariat de molts alumnes i la il·lusió per un futur millor donen sentit als projectes que tenen l’educació ambiental com a fil conductor.   

A més de l'alegria que el premi dóna, també som conscients que assumim més responsabilitat per seguir amb les actuacions planificades i per mantenir les bones pràctiques assolides, però a més a més,  també ens interpel·la per no quedar-nos estancats donat que reconeixem que tenim molts aspectes a millorar.

Agraïm aquest premi pel reconeixement de la tasca que molts alumnes, professors i pares han fet durant aquests anys i, alhora, desitgem que el guardó sigui un estímul per seguir endavant.

Dels alumnes voldria destacar en general la millora en els bons hàbits,  i d’una manera  especial, les tasques dels delegats i voluntaris  en els grups de treball, a les sessions de tutoria, al comitè ambiental, quan representen el centre a trobades i com agents ambientals.

De l’AMPA, amb esment destacat de la junta,  el seu suport i el desenvolupament de tasques com la difusió del  bocnroll, i  el seu compromís en la reutilització llibres.

Del  professorat, inclosos els diferents equips directius d’aquests anys, les aportacions en la part que pertoca  dintre de les  activitats curriculars, les tutories i la gestió de centre amb criteris ambientalment sostenibles

Sense oblidar-nos del PAS, que amb la seva participació activa ens  ajuda a posar ordre al centre quan més ho necessitem.

Finalment donem les gràcies a l'associació NiUS (Natura i Usos Sostenibles) per haver presentat la candidatura del nostre institut al concurs i a l'Ajuntament d'Arbúcies per haver-hi donat suport.

I ara ja, per acabar, voldria compartir amb tots vosaltres el lema de les 3S  que dóna sentit al que fem: ens guia la  voluntat  de participar en la construcció d’un món ecològicament sostenible, humanament saludable i socialment solidariMoltes gràcies. Jordi Pujadas Ribalta

1 comentari:

Institut Montsoriu ha dit...

El premi va ser lliurat per:
Marta Subirà i Roca Direcció General de Polítiques Ambientals, Llicenciada en dret pel la UPF.

Josep Enric Llebot Secretari de medi ambient i sostenibilitat, President de la Societat Catalana de Física IEC, expert en models climàtics.

Teresa Pijoan Direcció General d'Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, mestra i Llicenciada en Filosofia i Lletres.