dimarts, 17 de març del 2015

SERVEI DE VETLLADORS DEL TRAM ARBÚCIES-CASTELL DE MONTSORIU DE"EL CAMÍ"

Senyals. MÉS FOTOS
El Camí és un projecte per ajudar a descobrir a peu els pobles i comarques dels Països Catalans. El trams que passen pel Montseny ja fa uns anys que estan marcats, però cal vetllar pel seu manteniment i bona senyalització. Per això, l'associació PAS, impulsora del projecte, proposa  als instituts el CAMIESCOLA, un servei per vetllar per aquest manteniment en el marc del que s'anomena Aprenetatge Servei (ApS) o Servei Comunitari,.  
El Comitè Ambiental vam valorar positivament les següents raons per afegir-nos al projecte:
CLICA AQUÍ PER VEURE L`ÀLBUM DE FOTOS
·​​Es planteja en el marc d'Aprenentatge Servei, és a dir, els alumnes aprenen realitzant un servei a la societat, en aquest cas a través de l'associació de PAS que promou El Camí. Ajuda a fer difusió del patrimoni cultural i  natural de l'entorn proper.
·Afavoreix l'aprenentatge vivencial d'aquest entorn. P​roposa accions motivadores que afavoreixen un aprenentatge significatiu, estimulen la comunicació i l'activitat pràctica  i en resulta un producte que té aplicació i difusió.
·L​'enfoc ​é​s competencial i interdis​c​iplinari, proposant un projecte que relaciona diferents àrees (aprenentatge per projectes)​.​
. Formem part d'una xarxa de centres que participem del mateix projecte.
- Els productes resultants es concreten en:
1) el manteniment de la senyalització de el tram Arbúcies-Montsoriu de El Camí
Vam trobar un apicultor
2) la recollida d'informació  de punts d’interès  i la creació de  continguts a la  Camipèdia sobre  patrimoni cultural, artístic i social, festes, tradicions, rondalles, llegendes, anècdotes, personatges il·lustres, etc.
Vam incloure la participació en el projecte en el
marc del programa d'Educació ambiental Escoles Verdes.

Mireu també GOOGLE+ DE "PAS EL CAMÍ", amb fotos d'aquest i altres centres.