dilluns, 15 de novembre del 2021

Trobada d'Escoles Verdes

El 9 de novembre de 2021 es va organitzar, de nou, la Trobada anual d'Escoles Verdes. En aquesta trobada hi van participar els Comitès Ambientals dels 9 instituts que són Escola Verda de la comarca de La Selva.

Hi van participar 89 alumnes i 17 docents. El punt de trobada va ser l'institut Vescomtat de Cabrera d'Hostalric. Els alumnes van presentar actuacions que fan com Escola Verda als respectius instituts, van visitar l'institut amfitrió acompanyats pel Comitè Ambiental i van visitar la bassa que s'ha construït assessorats per la Societat Catalana d'Herpetologia. Va ser una jornada molt enriquidora que va permetre el retrobament presencial després de 2 anys de contacte virtual.




dissabte, 16 d’octubre del 2021

Comitè Ambiental 2021-2022

 Comencem el curs amb la constitució del comitè ambiental d'aquest any.

Són 45 delegades i delegats que representaran les seves aules dins de la Comissió Ambiental del Montsoriu.

Aquest any, després d'uns cursos de confinaments i restriccions, arranquem amb moltes ganes i noves propostes que anirem ensenyant.



dimarts, 15 de juny del 2021

Hem apadrinat 3 ximpanzé!

Gràcies a la campanya de recollida de mòbils que fa temps que teníem en marxa, hem pogut enviar més de 80 mòbils vells a reciclar. Les bateries d'aquests mòbils seran reciclades per extreure'n els minerals i reaprofitar-los. Evitant així, haver d'extreure minerals nous de les mines del Congo. Amb aquesta acció, ajudem a protegir un entorn on els ximpanzés es veuen amenaçats per les mines de coltan. Per agrair-nos aquest gest, la fundació Jane Goodall ens ha regalat l'apadrinament de 3 ximpanzés per un any. 

Així que, som padrins de:

Lemba



Kabi



Anzac



dimarts, 26 de gener del 2021

Trobada de Comitès Ambientals de la Selva curs 20-21

El passat 16 de desembre, va tenir lloc de 9 a 12h la Trobada de Comitès Ambiental de la SELVA d'ESO en format virtual.

S'han implicat 7 instituts que són Escola Verda de la comarca de la Selva amb un total de 61 participants entre alumnes i docents. La Trobada de Comitès Ambientals ha estat dinamitzada per l'Eskamot Verd de l'escola Sant Ramon Nonat de Barcelona.
 
La Trobada de Comitès Ambiental d'enguany parteix de la jornada que va tenir lloc l'any passat a Sils on els Comitès Ambientals que hi van participar van manifestar que era una bona iniciativa per començar el curs amb entusiasme i adonant-se que formen part d'una gran xarxa que és la de ser Escola Verda.
 
La Trobada virtual d'enguany, que tot i ser en format virtual s'ha intentat que sigués dinàmica i participativa,  ha tingut la següent estructura:



1-Dinàmica sobre com arribem a la Trobada. En aquest apartat els participants havien d'identificar el seu estat d'ànim amb una pel·lícula.
2-Què hem fet aquest curs? Cada institut ha explicat l’estat de la seva Comissió Ambiental d'aquest curs mitjançant emoticones
3-Dificultats i facilitats: Els instituts han reflexionat sobre quines facilitats i dificultats s'han trobat en aquest darrer curs i s'ha anotat en un Padlet conjunt.
4-I ara què? Un cop sabem qui som, com som i com estem arriba el torn de...i què podem fer a partir d’ara? S'han creat 5 sales de treball amb alumnes barrejats dels diferents instituts i s'han plantejat propostes a fer a partir d'ara. Propostes innovadores, engrescadores, somiadores...
5-Vídeo col·laboratiu: Cada institut s'encarregarà d'editar un petit vídeo a partir d'unes consignes per generar entre tots un vídeo col·laboratiu. Durant la cloenda de la Trobada s'ha gravat la part final conjunta del vídeo.
6- Com marxem?. Abans de desconnectar-nos de la Trobada, cada participant ha valorat com marxa amb tres paraules a través de l'aplicació del Mentímeter.

 
Tot i alguns problemes logístics de connexió, la Trobada de Comitès Ambientals d'enguany s'ha valorat molt positivament, i els instituts s'han marcat poder tirar endavant algunes de les accions proposades com per exemple fer més visibles les accions que duen a terme com Escola Verda.