dissabte, 22 de desembre del 2012

BON NADAL 2012 i ANY 2013 SOSTENIBLES I SOLIDARIS

Comencem el Nadal amb una festa SOSTENIBLE I SOLIDÀRIA, amb xocoladatada activitats esportives i  per primera vegada una FIRA D'INTERCANVI. L'experiència ha sigut molt positiva tot i que hem vist que hi ha moltes coses a millorar. Volem felicitar a tots els que heu fet les vostres aportacions, escpecialment l'alumnat de primer cicle d'ESO que hi ha participat molt i també agrair la col·laboració dels membres del Comitè ambiental de 3r i 4t d'ESO i de l'Aula Oberta que han ajudat a l'organització i a Visual i Plàstica que ha ajudat a la decoració.Quedaran en el record les vivències de cadascú i un vídeo (ENLLAÇ AL VIDEO YOUTUBE 2'39") i algunes fotos (ENLLAÇ A l'ÀLBUM: 29 FOTOS) per ajudar a la memòria. Bon i solidari any 2013

dijous, 13 de desembre del 2012

DIVENDRES 21 DE DESEMBRE FIRA D'INTERCANVI DE NADAL 2012

El divendres 21 de desembre, el darrer dia de classe abans de Nadal, a l’insitut farem una FIRA D’INTERCANVI.
Segur que tens objectes en bones condicions que ja no fas servir, i que envelleixen oblidats en un racó.
Segur que hi ha algú que té un objecte que ja no utilitza i que a casa li fa nosa i estaria encantat de bescanviar-lo...
Ara tens l'oportunitat d'entrar a la roda i tornar a casa amb l'alegria de tenir alguna cosa que et farà servei i que la teva no l'has hagut de llençar, sinó que "viurà" una nova aventura en unes altres mans.
Com funciona?
1. Cada participant TRIA objectes de casa seva que no fa servir però que estan en bones condicions: la bicicleta, els patins que et van petits, jocs, llibres, material escolar, gorres, roba, bufandes, esportives, CD de música, collarets, arrecades, polseres, col·leccions, pòsters, objectes de decoració, accessoris d'aparells elèctrics, electrònics o informàtics, figures, etc.
2. Cal portar-los a la Fira amb una ETIQUETA amb el teu nom.
3. Abans d’esmorzar passa pel gimnàs i DEIXA’LS sobre les taules mostrador del teu curs. Els objectes quedaran exposats fins que des de magafonia es digui que comença l’intercanvi.
4. PER FER INTERCANVIS, reparteixes el temps rera la parada esperant que altres passin i et facin propostes o bé voltes per les parades i MIRA si trobes objectes que t'interessin. Una vegada trobes el que t'agrada, pactes l’intercanvi. No es fan servir diners. Només s'intercanvien objectes.
A més a més hi haurà passis de videos curts que s’aniran repetint.

dilluns, 10 de desembre del 2012

64è ANIVERSARI DE LA DECLARACIÓ DELS DRETS HUMANS

Avui, 10 de desembre, s'escau que fa 64 anys l'Assemblea de l'ONU va aprovar la Declaració dels Drets Humans.
 DRETS HUMANS: TOTS, PER A TOTHOM I A TOT ARREU. Drets amb els corresponents deures.
Esdeveniments actuals fan més necessari que mai  recordar-ho, i més tenint en compte que en indrets on s'havia adquirit un grau d'aplicació dels DDHH relativament satisfactori, s'han fet passos enrere:  des de minves de  sous i altres condicions laborals fins els desnonaments, des de retallades en salut i educació fins impedir el dret a l'autodeterminació. Els DDHH han de ser, són, el gran referent per a un futur just i en pau. Fem-ne campanya en el dia a dia i actuem en conseqüència. Proposem formar-nos i informar-nos  des d'avui fins el dia 30 de gener, que commemorarem el DENIP, dia escolar de la Novioència i la Pau.
De moment us oferim  aquest enllaços.
COORDINADORA D'ONG SOLIDÀRIES MONOGRÀFIC DDHH
COORDINADORA D'ONG SOLIDÀRIES SETMANA DELS DRETS HUMANS
XARXA EDUCATIVA DE LA SELVA 1 CINEMA I DDHH I ALTRES RECURSOS
Aquest curs es dóna l'avinentesa que la promoció d'alumnes de 4t d'ESO farà el viatge de final d'etapa al País Basc, EUSKADI, on a la localitat de Guernica hi ha un Museu  de la Pau. Per això una de les ilustracions d'aquest "post"és la de la sala dedicada als Drets Humans amb elements inspirats en el conegut quadre  de Picasso. Vegeu més informació a "FUNDACIÓN MUSEO DE LA PAZ DE GUERNICA"