diumenge, 10 d’abril del 2011

EIXAM D'ABELLES AL JARDÍ DE l'INSTITUT

El divendres 19 d'abril a mig matí, la notícia i l'alarma va córrer a la part baixa del Carrer de la Pietat, darrera la font: hi ha un eixam d'abelles a la zona enjardinada de l'Institut. La gent se les mirava amb curiositat, però també amb respecte... i mantenint les distàncies. Un núvol d'abelles feia sentir el seu brunzit entre les flors blavenques de les glicines i les branques dels arbustos. Volien instal·lar el seu rusc (o buc) o simplement era parada i fonda? Com que no ens podíem arriscar, però és important que les deixem viure, es va avisar als experts per a que se les emportessin.
Si alguna vegada us trobeu en una situació semblant, a Arbúcies ho tenim fàcil: trucant als municipals o als bombers, ells avisaran a algun apicultor que vindrà degudament equipat, se les emportarà i les criarà en zones apartades. Així aconseguim vetllar per la protecció d'aquests insectes molt importants per a la pol·linització dels nostres arbres, fabricadores de productes alimentaris d'alta qualitat (mel, pol·len, gelea) i cera, i alhora, vetllar per la nostra salut i seguretat.
Llàstima que no hi vàrem ser a temps per a fer fotografies o filmacions de l'eixam. Ens haurem de conformar amb les d'internet o amb les de la xerrada que programem a l'Institut a 1r d'ESO.

3 comentaris:

  1. Deixeu-me dir que el dia dels fets, un servidor hi era a peu de canó.
    A tocar de la font i dins el perímetre enjardinat de l´institut, una de les secretàries em senyalava l´ubicació del rusc sobre la branca d´un pí, el qual s´exalçava vigorós i enaltit, desafiant la bona col.laboració dels presents, frustrant tot moviment d´acostament en pro d´una guàrdia ben assegurada.
    En comprovar la bona salut i harmonia que s´hi vivia(la unió fa la força) vam decidir fer un truc als professionals en un crit de rescat, per tal que puguèssin gaudir d´un altre entorn més reservat fora de mirades curioses, tot un luxe avui dia.
    El lloc escollit va ésser el Camp d´en Pla, un lloc idilic de la nostra vila, dels que hi viviu i treballem dia a dia, amb unes panoràmiques dignes d´envejar.
    Per un altre banda recordar-vos com a punt final, el paper fonamental que desenvolupen en quant a la pol-linització dels nostres camps, en definitiva del nostre ecosistema, doncs es diu que si deixessin d´existir, la vida al planeta blau´s´extinguiria en cinc anys.

    ResponElimina
  2. Coordinador E. Ambiental7 de juny del 2011, a les 14:53

    Gràcies P.L. per col·laborar amb nosaltres amb teu comentari.
    JPR

    ResponElimina