dimecres, 17 de desembre del 2008

LA DECLARACIÓ DELS DRETS HUMANS en VIDEO

Fa uns dies que recordàvem el 6oè aniversari de la Declaració Universal dels Drets humans. L'Aula Oberta ha fet aquest vídeo amb la participació de molts nois i noies de l'Institut. El podeu veure a Youtube

http://www.youtube.com/instimontsoriu/

dijous, 11 de desembre del 2008

BUTLLETÍ ELECTRÒNIC ESCOLES VERDES Nº 16Trobareu el Butlletí d'Escoles Verdes a http://mediambient.gencat.net/cat/html/bev/butlletiev16.htm#2 . Hi ha la notícia de lliurament dels distintius i 2 notícies de l'IES Montsoriu: La GIMCANA VERDA i LA TROBADA A FARNERS. A més sabreu què fan altres instituts i escoles.

dilluns, 8 de desembre del 2008

60 ANIVERSARI DE LA PROCLAMACIÓ DELS DRETS HUMANS


El dia 10 de desembre fa 60 anys que les Nacions Unides van proclamar la Declaració Universal dels Drets Humans. Commemorem l'efemèride, però encara no la podem celebrar perquè hi ha molta feina per fer.
A l'IES uns alumnes voluntaris d'ESO i de Batxillerat ens ho recorden amb l'exposició a les escales i passadissos; els de l'Aula oberta preparen un video, altres....
TAMBÉ PODEU CONSULTAR enllaços que teniu al marge dret d'aquest bloc: WEB SOLIDARITAT, UNESCOcat i DDHH...
i/o clicant a:
http://www.solidaries.org/index.php?mact=News,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=403&cntnt01detailtemplate=monografics&cntnt01returnid=75
http://www.unescocat.org

divendres, 21 de novembre del 2008

QUEDADA!!!!!

Si ets del comitè ambiental, llegeix els comentaris de la notícia RECOMANEM L'EXPOSICIÓ PLANETA TERRA. Per participar-hi has de tenir més de 15 anys i permís patern o venir-hi acompanyat.

dimecres, 19 de novembre del 2008

REUNIÓ DEL PLENARI DEL COMITÈ AMBIENTAL

Assistents 26 alumnes: Representants de 1r, 2n, 3r i 4t d'ESO, 1rB de Batxillerat i 2n Batxillerat, CF Administratiu. Professors: 4. Excusa Assistència: CF Electromecànica. Total: 30 assistents

1. Funcionament del Comitè.
Preveuren una reunió plenària abans d'acabar el curs per fer el seguiment.
Farem Reunions per grups de treball: el grup concretarà quan: quinzenal, setmanal,
Difondrem la informació a través del bloc i la cartellera verda.
Tothom pot fer propostes a través dels comentaris del bloc.

2. Grups de treball.
a) Equip "TERMOMETRE AMBIENTAL" Profs. Carles A. i Roser, amb: Núria Espígol, Emma Garolera, Ferran Pàmies, Elisabet Carreño, Meritxell Díaz, Sara Batista, Fadua AitSliman, Lamiae, Andreu Batlle, Mónica Tarré, Assette Diao, Alexandra, David subirana, Judit Pratsdevalls, Eloi Garcia, Júlia Guergué, Erola Masnou.
b) Equip "COMUNICACIÓ" Profs: Jordi i Carles G., amb Dolors Pastells, Laia Arnó, Glòria Grau, Anna Pou, Ingrid Aguiar.

3. Revisió GIMCANA VERDA (només ESO)
a) Individualment a través de comentaris a la notícia que hi ha al bloc.
b) En grup en una Tutoria: Aspectes a considerar:
I> Organització
II> Desenvolupament
III> Participació 1r i 2n ESO
IV> Col·laboració 3r i 4t ESO

divendres, 14 de novembre del 2008

US RECOMANEM L'EXPOSICIÓ PLANETA TERRA

Amb motiu de que la ONU ha declarat el 2008 any del PLANETA TERRA, hi ha una exposició a l'espai del Fòrum de Barcelona fins el 29 de novembre de 2008. Però també es pot consultar per internet l'exposició virtual:
http://www.igc.cat/web/gcontent/ca/igc/planetaterra_carpa.html

dimarts, 11 de novembre del 2008

GIMCANA VERDA, GIMCANA ECOLÒGICA


Els alumnes d’ESO de l’IES Montsoriu van fer una gimcana per passar-ho bé però també per aconseguir millorar els hàbits de neteja i reciclatge, donat que el contingut era ecològic. Volem un planeta més net i millor i hem de començar per tractar el nostre entorn millor.

Hi havia dos itineraris: els alumnes de 3r i 4t van col·laborar fent de controls i els de 1r i 2n van participar fent les proves, mentre molts professors estaven repartits ajudant els diferents controls. Durant dues hores els grups de nois i noies van seguir 2 itineraris on havien de classificar residus, jocs de paraules, descubrir el residu intrús, recollir-ne per portar-los a la minideixalleria, traduir noms a diferens llengües, mesurar un contenidor, fer una “escultura” o construcció reutilitzant deixalles, decobrir indrets d’Arbúcies, etc. Moure més de 300 persones pels carrers de la Vila no va ser tasca fàcil, però amb molta col·laboració ens en vam ensoritr tot i que el temps no ens va acompanyar gens. Ara desitgem que hi hagi efectes permanents més enllà d’un matí entretingut i ens trobem amb el pati més endreçat, els carrers més nets, els contenidors sense residus “intrusos”, etc.

Mireu el video:
http://www.youtube.com/watch?v=uWjk6ktuMxw
Per a més informació:
BENVINGUDA

Benvinguts/des al bloc de L'IES Montsoriu d'Arbúcies.

Es un complement de la plana web www.xtec.cat/iesmontsoriu

L'objectiu és facilitar la participació de professors, alumnes, pares, personal de serveis, exalumnes, etc... en l'educació ambiental, la solidaritat, la pau, els Drets humans, la salut, les emocions, valors, ... aquests temes que ens fan millors persones i millors ciutadans.

Som-hi!

I per començar us conviem a "clicar" sobre l'AUCA D'ESTALVI DE MATERIALS I ENERGIA, ACCIONS QUE CAL FER CADA DIA per a veure-la més gran i a portar-ho a la pràctica.
Si te la descarregues, la podràs amliar més amb un programa d'edició d'imatges.

Salut, cultura i natura!